На Житомирщині розпочалася четверта хвиля часткової мобілізації » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині розпочалася четверта хвиля часткової мобілізації

Автор: admin від 20-01-2015, 17:29, переглядів: 2 007

На Житомирщині розпочалася четверта хвиля часткової мобілізації

Голова облдержадміністрації Сергій Машковський 20 січня провів брифінг з питань початку та проведення четвертої хвилі часткової мобілізації на Житомирщині, в якому також взяли участь керівники правоохоронних та силових органів.
Сергій Машковський наголосив: «Четверта хвиля часткової мобілізації розпочалася сьогодні, 20 лютого, і буде тривати 90 діб. Загалом мобілізація у 2015 році проводитиметься у три черги протягом 210 діб. Я вже підписав розпорядження про проведення часткової мобілізації в області. Звертаю увагу на те, що цього разу буде дотримано принцип рівномірності між областями, аби це не спровокувало соціальної напруги. Зараз Збройні Сили України найбільше потребують таких фахівців, як танкісти, артилеристи, фахівці протиповітряної оборони, зв'язківці, ремонтники та техніки різних напрямків».
Голова облдержадміністрації зазначив, що на зустрічі з керівниками областей Президент України Петро Порошенко закликав дотримуватися принципу соціальної справедливості: «Захищати Батьківщину – не лише справа робітників та селян. Не відмовляйте у цій можливості і представникам місцевої політичної еліти», - процитував Главу держави Сергій Машковський.
Керівник області чітко визначив категорії громадян, які згідно із чинним законодавством не будуть мобілізовані:
- громадяни, у яких під опікою знаходяться троє і більше дітей віком до 18-ти років;
- ті, хто оформив опіку над непрацездатними родичами;
- заброньовані за підприємствами військовозобов’язані;
- студенти та аспіранти, які проходять навчання на денній формі;
- визнані непридатними до несення військової служби за станом здоров'я;
- жителі окупованих територій, священики (службовці в офіційно зареєстрованих релігійних організаціях);
- народні депутати.
За словами військового комісара, в першу чергу під мобілізацію потрапляють громадяни України, чоловіки – віком від 25 до 60 років і жінки від 25-ти до 50-ти (військовозобов'язані фахівці-медики та зв'язківці). Натомість громадяни віком до 25 років, які не мають військових спеціальностей, призиватись не будуть. Вони можуть потрапити на військову службу лише в добровільному порядку, підписавши контракт.
За словами Сергія Машковського, четверта хвиля мобілізації включатиме кілька етапів. Перший (10 діб) – загальновійськова підготовка для офіцерів, сержантів і солдатів. Після цього буде проведена професійна підготовка за військовими спеціальностями мобілізованих (26 діб). Останній етап – бойове злагодження у військових частинах за розподілом (до 15 діб).

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: