У медичних закладах Житомирщини пройшли курс лікування 732 бійці АТО » Новини Житомира
 
 


У медичних закладах Житомирщини пройшли курс лікування 732 бійці АТО

Автор: admin від 21-01-2015, 15:22, переглядів: 1 393

У медичних закладах Житомирщини пройшли курс лікування 732 бійці АТО

З вересня 2014 року в області почала діяти Програма соціальної підтримки громадян, які прибувають з тимчасово окупованої території, районів проведення антитерористичної операції на територію Житомирської області, а також військовослужбовців, працівників Збройних Сил України, Національної гвардії України, Служби безпеки України та інших силових структур області. Програмою, зокрема, передбачена медична реабілітація військовослужбовців, працівників Збройних Сил України, Національної гвардії України, Служби безпеки України та інших силових структур, які брали участь в антитерористичній операції.
Фахівці департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації розробили дорожню карту медичної реабілітації учасників АТО, у якій визначено маршрут пацієнта та вказано перелік лікувально-профілактичних закладів області третинного і вторинного рівнів надання медичної допомоги. Так, для проведення медичної реабілітації на вторинному рівні залучено 26 лікувально-профілактичних закладів, а на третинному – 6.
Як повідомляють у прес-центрі департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації, лікарсько-консультативною комісією обласної клінічної лікарні ім. О.Ф. Гербачевського на медичну реабілітацію вже направлено 376 військовослужбовців, задіяних в АТО, 52 з яких наразі лікуються в закладах охорони здоров’я області. А троє бійців відправилися на лікування за кордон. За оперативною інформацією, у медичних закладах Житомирщини проліковано 732 військовослужбовці, які брали участь в АТО.
Окрім цього, медична громада області не залишається осторонь надання допомоги військовослужбовцям. Так, для потреб Збройних Сил України передано 5 автотранспортних засобів та проведено капітальний ремонт двох автомобілів 95-ї Житомирської окремої аеромобільної бригади. Придбано чимало бронежилетів та медикаментів. Всього медики Житомирщини спрямували для потреб АТО понад 1,5 млн. грн.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: