Кількасот житомирян вийшли на акцію в знак підтримки Маріуполя » Новини Житомира
 
 


Кількасот житомирян вийшли на акцію в знак підтримки Маріуполя

Автор: admin від 25-01-2015, 18:33, переглядів: 1 129

Кількасот житомирян вийшли на акцію в знак підтримки Маріуполя

25 січня міста, селища та села України зустрічають зі приспущеними Державними прапорами з чорною стрічкою. Адже цей день Президентом України оголошено Днем жалоби у зв'язку із трагічною загибеллю мирних жителів Маріуполя 24 січня 2015 року внаслідок масованого обстрілу житлових районів міста терористами.
По всій країні громадяни виходять на центральні площі в знак підтримки Маріуполя, щоб висловити свій біль і вкотре нагадати, що в країні немає байдужих, і чужого горя не буває.
Так і в Житомирі 25 січня на майдані С. П. Корольова зібралося кількасот житомирян та гостей міста. Люди прийшли до стели Героям Небесної Сотні, який став символічним місцем в обласному центрі для висловлення болю та жалю з приводу останніх подій в рідній державі.
Підтримати цю акцію прийшли й голова облдержадміністрації Сергій Машковський та його заступник – керівник апарату облдержадміністрації Вячеслав Поліщук, заступник голови обласної ради Руслан Годований, перший заступник Житомирського міського голови Сергій Сухомлин, народний депутат України Борислав Розенблат.
До присутніх звернувся настоятель Свято-Михайлівського кафедрального собору отець Богдан Бойко: «Ми маємо сьогодні усвідомити серйозність всіх подій в Україні. Закликаю вас до молитви, передайте всім рідним, близьким, друзям та знайомим, що потрібно молитися, а тоді працювати заради спільного блага».
«Сьогодні ми зібралися на підтримку жителів Маріуполя в цій біді, яку вони зазнали вчора. Висловлюю вдячність громадським активістам, які звернулися до житомирян підтримати цю акцію. Закликаю всіх жителів Житомирщини і надалі проявляти таку консолідовану позицію. Ми повинні об’єднати всі свої зусилля проти одного ворога, і це не сепаратисти і терористи, це Росія», - наголосив Сергій Машковський.
На прохання керівника області усі присутні вшанували пам'ять загиблих в Маріуполі хвилиною мовчання.
Борислав Розенблат повідомив, що від імені жителів області на позачерговому засіданні Верховної Ради України буде звертатися до депутатів із проханням нагадати міжнародній спільноті про Будапештський меморандум. Адже свої зобов’язанні згідно цієї міжнародної угоди не виконали ні Росія, на Великобританія, ні Франція.
«Чому нас повчають демократії та верховенству права, а свої зобов’язання не виконують. Чому наразі Україна залишилася в такій ситуації на самоті?», - наголосив Борислав Розенблат.
«Та трагедія, яка сталася в Україні і тиждень тому, і вчора немає пояснення в розумінні людей. Але дивує, чому лише кілька сотень житомирян сьогодні прийшли на акцію в підтримку Маріуполя. Ми повинні бути єдині у своєму бажанні відстояти свободу та незалежність України», - наголосив Сергій Сухомлин.
Звернувся до житомирян та жителів області й громадський активіст Дмитро Ткачук: «Торгувати сьогодні з державою агресором – це зрада національних інтересів. Той підприємець, що продає товари російського виробництва, обираючи гроші та прибуток, також є зрадником. Ми маємо розуміти, що економічна складова – це пряме фінансування війни. Ми повинні перестати оманювати самі себе та свій народ. Як можна називати розстріл мирного населення під час військових дій терактом? Поки ми не будемо називати речі своїми іменами, в нас не буде необхідної єдності».
Кількасот житомирян вийшли на акцію в знак підтримки Маріуполя
Кількасот житомирян вийшли на акцію в знак підтримки Маріуполя
Кількасот житомирян вийшли на акцію в знак підтримки Маріуполя
Кількасот житомирян вийшли на акцію в знак підтримки Маріуполя
Кількасот житомирян вийшли на акцію в знак підтримки Маріуполя

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: