На Житомирщині Ольга Богомолець відвідала поранених бійців АТО » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині Ольга Богомолець відвідала поранених бійців АТО

Автор: admin від 2-02-2015, 15:54, переглядів: 1 128

На Житомирщині Ольга Богомолець відвідала поранених бійців АТО


Під час робочого візиту на Житомирщину народний депутат України, голова комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров’я, радник Президента України Ольга Богомолець відвідала бійців АТО, які зараз проходять курс лікування в обласній клінічній лікарні імені О.Ф. Гербачевського та Житомирському військовому госпіталі.
Заступник голови облдержадміністрації Ярослав Лагута та директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Олександр Торбас показали Ользі Богомолець, як на практиці реалізується започаткована у 2014 році на Житомирщині програма реабілітації військовослужбовців, які брали участь в антитерористичній операції.
За словами Олександра Торбаса, завдяки цій програмі курс реабілітації вже пройшов 341 боєць. Всі лікувальні заклади області приймають військовослужбовців позачергово. В обласній клінічній лікарні ім. О. Ф. Гербачевського працює лікарсько-консультативна комісія, яка з огляду на патологію пацієнта визначає пріоритетність направлення.
У відділенні кістково-гнійної хірургії обласної лікарні зараз перебуває семеро бійців. Вони потрапили сюди із вогнепальними пораненнями, переломами та черепно-мозковими травмами. Лікарі роблять все можливе для того, аби швидше поставити наших захисників на ноги.
Ольга Богомолець поспілкувалася з бійцями та передала їм подарунки. У кожній палаті народний депутат повторювала: «Бажаю усім вам здоров’я та швидкого одужання. Щиро дякую за те, що захищаючи Україну, ви піклуєтеся про кожного із нас. Завдяки таким мужнім героям в нашу державу обов’язково повернеться мир і спокій».
Самі ж військовослужбовці веселі й оптимістично налаштовані. Вони не нарікають на життя і одностайно відповідають, що отримали травми, бо виконували свій громадянський обов’язок– захищали Батьківщину.
Наймолодшому пацієнту відділення лише 19 років. Його звуть Ярослав, родом із Вінниччини, в зону проведення АТО потрапив у складі 95-ї Житомирської окремої аеромобільної бригади. Хлопець весь час посміхається і зізнається, що його мама не знає правди про те, де зараз син. 22 січня він отримав поранення на сході України і потрапив на лікування в Житомир. Під час телефонних розмов Ярослав розповідає мамі, що він перебуває у Слов’янську, аби вона не хвилювалася. І вперше, сидячи на лікарняному ліжку, каже на камеру: «Мамо, у мене все добре».
У військовому госпіталі, як і в обласній лікарні, в палатах на стінах висять дитячі патріотичні малюнки. Бійці дивляться новини і мужньо тримаються. Вони не скаржаться на фізичний біль і радо зустрічають поважних гостей. Очевидно, завдяки цим людям ми щодня все більше починаємо цінувати життя і переконуємося в тому, що патріотизм наших бійців сильніший, ніж зброя тих, хто зазіхає на незалежність і територіальну цілісність України.

На Житомирщині Ольга Богомолець відвідала поранених бійців АТО
На Житомирщині Ольга Богомолець відвідала поранених бійців АТО

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: