У Житомирі упродовж 4 днів майбутніх офіцерів вчитимуть надавати допомогу пораненим на полі бою » Новини Житомира
 
 


У Житомирі упродовж 4 днів майбутніх офіцерів вчитимуть надавати допомогу пораненим на полі бою

Автор: admin від 2-02-2015, 18:44, переглядів: 1 114

У Житомирі упродовж 4 днів майбутніх офіцерів вчитимуть надавати допомогу пораненим на полі бою

Навчання проходитимуть за новітніми стандартами, якими, зокрема, послуговуються і війська НАТО. Сам проект, який має символічну назву "Захисти патріотів" є ініціативою Світового конгресу українців.

У 2014 році кваліфіковані інструктори цієї організації вже проводили курси бійця-рятувальника для особового складу різних силових відомств та міністерств. Цьогоріч за ініціативи голови Комітету Верховної Ради України з питань охорони здоров'я Ольги Богомолець такі навчання буде проведено у всіх військових навчальних закладах нашої держави. В тому числі, і в Житомирському військовому інституті імені С. П. Корольова:

"Ця програма складатиметься з кількох етапів. Два дні – відпрацювання умінь у сфері надання домедичної, тактичної медичної допомоги за стандартами НАТО. Один день – навчання особового складу, і ще один день присвячується вивченню теми "Бойова психічна травма". Це є те, з чим, безперечно, можуть зіткнутися молоді офіцери, беручи участь у бойових діях. І наше головне завдання – забезпечити їх усіма можливими механізмами захисту", – зауважила під час візиту до Житомира Ольга Богомолець.

Вміння правильно і своєчасно надати першу медичну допомогу на полі бою допоможе врятувати життя значній частині українських військових, наголошує засновниця ініціативи "Захист Патріотів" – директор гуманітарних ініціатив Світового конгресу українців Уляна Супрун:

"Таке навчання дозволить врятувати до 15 % життів військових, які зараз гинуть на полі бою. Американське військо має об'ємну статистику. Проаналізувавши її, вони побачили, що 60 % з тих, то гине на полі бою, вмирають від кровотечі; 30 % – від пневмотораксу і ще 10 % – від блокування шляхів дихання. Саме тому в рамках нашого курсу ми навчаємо алгоритму дій у випадку цих трьох ситуацій".

Організатори розраховують, що за потреби у майбутньому молоді офіцери зможуть не лише надавати допомогу, а й навчатимуть цьому своїх підлеглих. Завдяки чому вдасться зберегти більше життів наших військових.
У Житомирі упродовж 4 днів майбутніх офіцерів вчитимуть надавати допомогу пораненим на полі бою

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: