Модернізація БМП-1 на бронетанковому заводі дозволить значно підвищити їх вогневу потужність » Новини Житомира
 
 


Модернізація БМП-1 на бронетанковому заводі дозволить значно підвищити їх вогневу потужність

Автор: admin від 25-02-2015, 14:33, переглядів: 1 500

Модернізація БМП-1 на бронетанковому заводі дозволить значно підвищити їх вогневу потужність

Вже у цьому році "Укроборонпром" налагодив серійний випуск переоснащених новим озброєнням машин. БМП-1 – бойова броньована гусенична машина. Яка має високу маневреність і призначена для транспортування особового складу на передову.

Ця машина може долати водні перешкоди, пристосована для авіатранспортування і забезпечує можливість ведення вогню на ходу. Спеціалісти бронетанкового заводу пояснюють, що зараз на базову машину встановлюють вдосконалені бойові модулі. Вони відповідають сучасним стандартам і дають змогу підвищити використання БМП-1 під час бойових дій для ураження наземних та низько літаючих цілей. При цьому вогнева потужність збільшується у декілька разів:

"Корпус машини залишився той же з певними змінами і встановлений повністю новий модуль. Якщо на старій машині була гармата і спарений кулемет, то в модифікації до цього озброєння додається ще гранатомет і протитанкові ракети", – розповів виконуючий обов'язки директора ДП "Житомирський бронетанковий завод" Михайло Мосін.

Перші переобладнані машини в заводських цехах оглянули житомирські журналісти разом із головою облдержадміністрації Сергієм Машковським:

"Житомирський бронетанковий завод є бюджетоутворюючим підприємством в області. Саме тому я сьогодні його відвідую. Тут зараз 637 працівників. У зв'язку із новими замовленнями планується збільшити кількість робітників. І це для нас дуже важливо, що підприємство працює, є прибутковим і дає роботу жителям області".

Ці бойові машини конче потрібні в зоні бойових дій, зазначив командир навчального полку Микола Палас. За його досвідом, перепідготовка особового складу для користування оновленою технікою проходитиме у стислі строки.

"Спочатку пройдуть заводські тестування, які передбачають певний пробіг машини і певний обсяг відстрілу з кожного виду озброєння. Після цього – військові тестування з різними видами навантажень. Тоді представники заводу отримають зауваження, що треба допрацювати або переробити. Так, наприклад у БТР-4 було зроблено біля 70 доробок після того, як вони пройшли випробування на полігоні та в зоні АТО ".

Перша партія переоснащених бойових машин вже до кінця березня має відправитися на полігонні випробування.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: