У селі Гамарня Малинського району відкрили музей Миколи Миклухо-Маклая » Новини Житомира
 
 


У селі Гамарня Малинського району відкрили музей Миколи Миклухо-Маклая

Автор: news_maker від 27-02-2015, 11:53, переглядів: 1 758

У селі Гамарня Малинського району відкрили музей Миколи Миклухо-Маклая

Експонати, які розповідають про життя та діяльність видатного українського вченого-натураліста, філософа, антрополога, етнографа, письменника та публіциста, розташувалися в приміщенні головного корпусу лісотехнічного коледжу.

А колись це був родинний маєток Миклухо-Маклаїв. Тут мешкала мати вченого, тут часто бував і він – вивчав побут, звичаї, традиції, антропологічні особливості місцевого населення, досліджував тваринний і рослинний світ краю.

Ідея створення Музею належить керівництву лісотехнічного коледжу, яке звернулося до меценатів та до родини Олександра Івановича і Надії Петрівни Миклухо-Маклай. Останні, будучи продовжувачами просвітницьких справ вченого та організаторами інших подібних музеїв, відгукнулися на пропозицію. Автор архітектурно-художньої концепції музею – заслужений діяч мистецтв України, художник Борис Дєдов.

До речі, йому належать і архітектурно-художні оформлення попередніх трьох музеїв Міклухо-Маклая, два з яких знаходяться на Чернігівщині, один – в Криму. Їм належало і право провести першу екскурсію на урочистому відкритті Музею. До слова, перший у світі пам’ятник видатному вченому Миколі Миклухо-Маклаю також відкрили на Поліссі, в Малині в 1986 році.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: