Житомирські автоперевізники хочуть підняти вартість проїзду в маршрутках » Новини Житомира
 
 


Житомирські автоперевізники хочуть підняти вартість проїзду в маршрутках

Автор: admin від 4-03-2015, 18:40, переглядів: 1 728

Житомирські автоперевізники хочуть підняти вартість проїзду в маршрутках


Просять хоча б чотири гривні. На засіданні виконкому міської ради у Житомирі автоперевізники підняли питання тарифів. Кажуть, що працювати за нинішніх умов стало неможливо: "Коли приймали тариф три гривні, в наших розрахунках ціна була 8,60 на газ і 14,60 – на дизельне пальне. На сьогоднішній день солярка 26,50 сама дешева, газ метан, на якому їздить більшість наших автобусів – 15 гривень. Ми сьогодні вже думаємо, як скоротити рейси. Ми не просимо підняти тариф до якоїсь заоблачної ціни, ми просимо хоча б чотири гривні. І якщо ми сьогодні не вирішимо це питання, ми ще будемо їздити день, другий, але потім ми зупинимося. І не тому, що ми хочемо зупинитися, а тому, що економіка не дозволяє працювати", – сказав приватний підприємець Віктор Белявський.
Перший заступник міського голови Сергій Сухомлин застеріг перевізників від самовільної зміни графіків руху, нагадав про необхідність виконання умов меморандуму, підписаного між владою та перевізниками після попереднього підвищення тарифу.
Щодо ситуації на ринку пального, прогнозувати її важко, але є сподівання на зменшення вартості після стабілізації гривні, зазначив Сергій Сухомлин. Він запропонував розпочати з аналізу виконання меморандуму, після чого обрахувати економічно обґрунтовані тарифи.
Заступник міського голови Євгеній Демчик зауважив, що меморандум виконується перевізниками відсотків на 80, і сказав про необхідність об'єднати зусилля з областю для вирішення цього питання:
"Ми були на нараді в області, і обласні перевізники, приміські, готові були шантажувати владу області, що вони готові призупинити, якщо тариф не буде розглянутий. Мені здається, що нам потрібно провести робочу нараду з представниками перевізників області і міста і вирішити питання оптимізації маршрутів. По-друге, необхідно визначитися з калькуляцією ціни. Можливо, зменшивши трафіки, ми вийдемо на зменшення витрат, але вийдемо на більшу кількість пасажирів".
Зрештою, прийняли рішення терміново зібрати робочу групу виконкому і на її засіданні розглянути всі питання, пов’язані із збільшенням вартості проїзду у маршрутках.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: