У Житомирі проводиться планове кронування дерев » Новини Житомира
 
 


У Житомирі проводиться планове кронування дерев

Автор: news_maker від 13-03-2015, 13:10, переглядів: 1 454

У Житомирі проводиться планове кронування дерев

У Житомирі тривають планові роботи щодо обрізки зелених насаджень. Як зазначив директор підприємства «Зеленбуд» Валерій Дев’ятко, подібні заходи проводяться для покращення стану дерев.

«Кронування проводиться раз у п’ять-сім років. Це повна обрізка крони дерев. Зелене насадження, яке росте в рядовій посадці, має маленьку лунку, йому не вистачає поживних речовин, тому хворіє й пропадає. Кронування омолоджує дерево, покращує їх естетичний вид», - зазначив Валерій Дев'ятко.

Заходи щодо благоустрою зелених насаджень проводяться відповідно до Правил утримання зелених насаджень міст.

Відходи деревини переробляються на щепу з використанням спеціальної техніки – щепорізки.

«Гілки перероблюються на щепу, яка використовується для опалення теплиь, - продовжує Валерій Дев’ятко. - В теплицях вирощують нові саджанці та практично всю розсаду, крім витких рослин. У нас 5-7 видів чорнобривців, є петунії, ценерарії та інші літні культури, з яких можна робити килимовий узор. З кожним роком наше місто повинно ставати кращим».

Рішенням №660 сесії Житомирської міської ради від 04.04.2014 року комунальному підприємству «Зеленбуд» було виділено кошти на придбання комплексу для переробки відходів виробництва (щепорізка, трактор) 450 000,00 грн.

«Купівля даного обладнання допомогає нам перероблювати гілки на щепу. Замість 6 прицепів гілок, які легенькі і нещільні, ми набиваємо 1 прицеп щепи. Менше іде дизпалива. Це, в свою чергу, допомагає економити бюджетні кошти», - наголосив Валерій Дев’ятко.

У Житомирі проводиться планове кронування дерев
У Житомирі проводиться планове кронування дерев
У Житомирі проводиться планове кронування дерев

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: