У Житомирі проведено місячник з дотримання правил безпеки на воді » Новини Житомира
 
 


У Житомирі проведено місячник з дотримання правил безпеки на воді

Автор: news_maker від 17-07-2012, 18:37, переглядів: 2 353

У Житомирі проведено місячник з дотримання правил безпеки на воді

На виконання розпорядження міського голови Дебоя В. М. з метою підвищити рівень безпеки і забезпечити охорону життя та здоров'я мешканців міста під час літнього відпочинку, в період з 15 червня по 15 липня 2012 року в місті проведено місячник з дотримання правил безпеки на воді.

Проведення місячника є досить актуальним. Так, станом на 16 липня 2012 року на водоймищах області вже загинуло 40 чоловік, в тому числі 6 дітей. Слід зазначити, що всі вони загинули у невизначених та необладнаних місцях для купання, порушуючи елементарні правила поводження на водних об’єктах і в більшості випадків знаходились в стані алкогольного сп'яніння.

У ході місячника управлінням з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради проведено організаційні та практичні заходи, направлені на доведення до населення основних правил поведінки на воді, необхідності їх суворого дотримання.

До проведення місячника залучались окремі управління та відділи міської ради, міська комунальна рятувальна служба на воді, власники водойм, які спрямовували свої зусилля на роз’яснення правил безпечної поведінки на воді, як дорослим так і дітям. Робота серед дітей проводилась в літніх таборах відпочинку та шкільних літніх таборах при навчальних закладах. В місцях відпочинку та купання розміщувались друковані матеріали з правил поведінки на воді.

Проводились рейдові перевірки по дотриманню заходів безпеки громадянами при користуванні човнами та водними велосипедами на човнових станціях (пунктах прокату) міста. Також здійснювались комісійні перевірки водних об'єктів, які не визначені, як місця для масового купання. Під час рейдів проводились бесіди з відпочиваючими та розповсюджувались листівки щодо правил поводження на водних об’єктах.

Результатом проведення заходів місячника стало недопущення нещасних випадків у місцях, обладнаних для масового відпочинку людей на воді, підвищення свідомості та відповідальності мешканців міста за своє життя та здоров'я.

Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення звертає увагу мешканців міста на необхідність проведення відпочинку на воді тільки на території дорослого та дитячого міських пляжів, на пунктах прокату човнів. З метою запобігання нещасних випадків на водних об’єктах міста слід суворо дотримуватись правил поведінки на воді.

У Житомирі проведено місячник з дотримання правил безпеки на воді

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: