Одночасно дві події відсвяткували у ЖДТУ » Новини Житомира
 
 


Одночасно дві події відсвяткували у ЖДТУ

Автор: news_maker від 18-03-2015, 05:44, переглядів: 1 590

Одночасно дві події відсвяткували у ЖДТУ

Дванадцять років тому заклад був реорганізований у Житомирський державний технологічний університет та минуло десять років зі становлення в його стінах студентського братства.

Хоча за історичними мірками університет молодий, але за період свого існування для народного господарства країни заклад підготував близько 25 тисячі інженерів, економістів, менеджерів, спеціалістів комп’ютерної та гірничої справи, бухгалтерського обліку і аудиту. З 2005 року, коли в університеті зародилось студентське самоврядування, налагодилась тісна співпраця між органами керівництва та студентами.

Зараз студентське братство зросло до рівня студентського ректорату. До подвійної святкової дати в ЖДТУ відкрито нове приміщення студентського центру. Урочисто перерізати стрічку були запрошені в.о.міського голови міста Житомира Любов Цимбалюк, ректор університету, професор Петро Мельничук та студентський ректор Сергій Цвяк.

Приміщення облаштували впродовж січня-лютого, працювати було важко адже університет був відключений від теплопостачання. Частину збережених за опалення коштів спрямували на ремонт нового студентського центру.

Як зазначив Петро Мельничук, сьогодні не дуже просто з фінансуванням, але для студентів нічого не шкода:

"Тіснитися в маленькій кімнаті студентському братству було неправильно, тому ми знайшли можливість виділити окрему кімнату. Фінансували сумісно: спонсорські кошти, частково кошти були позабюджетні. Шукали рішення. Студенти попрацювали та студенти минулих років. Все разом".

Відкриття нового приміщення студентського центру є великим плюсом, адже тривалий час в університеті не було спеціальної кімнати, тому студенти за гарної погоди проводили наради просто неба, а в негоду збирались в актовій залі чи вільній аудиторії.

Зараз вони можуть в будь-який час обговорити всі важливі питання, а їх багато. Розповідає студентський ректор ЖДТУ Сергій Цвяк:

"Ми займаємось важливими питаннями, узгоджуємо їх з університетом. Розглядаємо питання: вступу, переводу, відрахування також всі накази проходять через мене – студентського ректора. Організовуємо і дозвілля студентів на днях факультетів та дні студента: замовляємо нічні клуби, влаштовуємо концерти, флеш-моби, виставки".

Нова кімната простора, світла, оснащена зручними меблями та комп’ютерною технікою. Любов Цимбалюк подарувала телевізор та побажала молоді успіху і задоволення від реалізації тих ініціатив, які будуть народжуватись у стінах нового студентського центру.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: