Тариф на утримання будинків житомирським приватним КВЖРЕПом №8 підніматися поки не буде » Новини Житомира
 
 


Тариф на утримання будинків житомирським приватним КВЖРЕПом №8 підніматися поки не буде

Автор: news_maker від 19-03-2015, 07:17, переглядів: 1 230

Тариф на утримання будинків житомирським приватним КВЖРЕПом №8 підніматися поки не буде

Члени виконкому Житомирської міської ради не підтримали проект рішення про підвищення тарифів в середньому на 15% на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій цього ЖЕКу.

На боці приватників виступив, зокрема, начальник міського департаменту бюджету та фінансів Сергій Гаращук, пояснюючи, що тариф потрібно зробити економічно обґрунтованим.

Ще одним аргументом на користь приватного ВЖРЕПу було ствердження, що якщо не буде тарифу, люди не зможуть оформити субсидію.

На що член виконкому Дмитро Ткачук заявив – діючий тариф є, він є законною підставою для отримання державної допомоги.

"Якби ми затверджували тариф чи для нового підприємства, чи там, де рішення про старий тариф перестало діяти – тоді так. Але ж тут тариф діючий, і на нього можна оформлювати субсидії. А зараз мова йде про підвищення тарифу вже втретє за останні півроку. Порівнюючи обсяг зростання тарифу, треба рівняти вже не з тарифом, який був для комунального підпримєжства, а з тими пропозиціями, які подавалися на конкурс. І таким чином стане зрозуміло, що на сьогодні в окремих будинках тарифи зростають аж до 50%".

Був на виконкомі й представник від мешканців будинків ЖЕКу №8 Валерій Бігун, який нагадав, що коли півроку тому ЖЕК з комунального став приватним, обіцяли переглянути тарифи в бік зниження, так як за законом приватний ЖЕК не повинен платити 20% ПДВ. Але ЖЕК № 8 має тарифи комунального підприємства и продовжує підвищувати оплату за послуги.

"Чому підприємство, яке прийшло, виставляючись на тендер, знизило ціну на послуги, а зараз вже вкотре хоче її підвищити. Нехай оптимізуються: скорочують штат, придбають нову техніку, втілюють нові підходи в роботі. ЦЕ можливо і це треба робити – і для підняття якості послуг, і для раціонального використання коштів".

В результаті рішення про підняття тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій ВЖРЕПу №8 прийнято не було, ціни залишаються без змін.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: