Доведені до відчаю підприємством мешканці будинків по вул. Ціолковського звернулися до міського голови » Новини Житомира
 
 


Доведені до відчаю підприємством мешканці будинків по вул. Ціолковського звернулися до міського голови

Автор: news_maker від 18-07-2012, 20:25, переглядів: 2 264

Доведені до відчаю підприємством мешканці будинків по вул. Ціолковського звернулися до міського голови

17 липня 2012 року під час особистого прийому до міського голови звернулися мешканці будинків по вул. Ціолковського із проханням допомогти їм вирішити питання із житлом.

Їх будинки перебувають на балансовому обліку та обслуговуються ВАТ «Житомирський завод хімічного волокна», який уже кілька років перебуває у стані санації. Житомиряни у відчаї і не знають, що їм робити. Адже у будинках, що перебувають на балансі «Хімволокно», упродовж 15 років не працюють ліфти, потребують капітального ремонту дахи, незадовільним є стан внутрішньобудинкових інженерних мереж і підвальних приміщень, не прийняті нові тарифи, також будинки не мають технічних паспортів і в них самовільно проведено перепланування квартир.

Саме ж підприємство за всі ці роки не вирішило жодного господарського питання мешканців і планувало скористатися найпростішим шляхом – передати будинки, що доведені до жахливого стану і потребують капітального ремонту, на баланс міста. Тобто відремонтувати все за кошти міського бюджету, що виділені на ремонт інших будинків, які знаходяться у комунальній власності і не менше потребують допомоги.

«Все місто не має платити за будинки, які перебувають на балансі підприємства, і куди люди сплачували кошти. Мешканці стали заручниками ситуації. І їм потрібно допомогти. Я не дозволю так повестися із житомирянами», – мовив міський голова Володимир Дебой під час спілкування із мешканцями будинків та представником підприємства «Житомирський завод хімічного волокна».

Самі ж люди говорять, що їм не важливо, в чиїй власності перебуватимуть будинки. Вони хочуть привести їх до належного стану та приватизувати. Допомоги від підприємства не дочекались, тому і звернулися до міської влади.

Враховуючи нинішній занедбаний стан будинків та відсутність на них документації, прийняти їх у комунальну власність міста, відповідно до законодавства, неможливо. Тому міський голова Володимир Дебой дав доручення профільному заступнику та відповідним службам підготувати листи до Міністерства економіки та Фонду державного майна аби мешканці мали змогу вивести свої будинки із числа статутного фонду «Хімволокна», приватизувати квартири, створити ОСББ та отримати допомогу – субвенцію на проведення ремонту в їх будинках.
Доведені до відчаю підприємством мешканці будинків по вул. Ціолковського звернулися до міського голови

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: