На фасаді філармонії встановлять меморіальну дошку Святославу Ріхтеру » Новини Житомира
 
 


На фасаді філармонії встановлять меморіальну дошку Святославу Ріхтеру

Автор: news_maker від 24-03-2015, 15:00, переглядів: 1 079

На фасаді філармонії встановлять меморіальну дошку Святославу Ріхтеру

20 березня в Житомирській обласній філармонії відбулося закриття міжнародного фестивалю майстрів мистецтв, присвяченого 100-річчю від дня народження Святослава Ріхтера.

На сцені філармонії виступив краєзнавець Георгій Мокрицький, який протягом 30 років розвідував документальні матеріали про музиканта. Він представив документальний фільм про видатного піаніста і повідомив, що зі спогадів, записаних у Києві, виявилось: Святослав Ріхтер не тільки виступав у Житомирській філармонії, а й працював тут у 30-х роках минулого століття. Тож, в рік ювілею Ріхтера на фасаді мистецького закладу з'явиться меморіальна дошка.

З нагоди ювілею УДППЗ «Укрпошта» виготовило марку і конверт «Перший день» із зображенням великого піаніста та спеціальний поштовий штемпель для проведення памятного спеціального погашення, яке провели заступник голови облдержадміністрації Ярослав Лагута, лауреат конкурсу ім. П.Чайковського Олексій Ботвінов та директор Житомирської дирекції УДППЗ «Укрпошта» Олександр Нечипорук.

Ярослав Лагута привітав присутніх зі святом. «День народження у Святослава Ріхтера, а свято – у всіх нас, - зазначив він. – Завдяки нашим славетним землякам Житомирщина стає відомою у всьому світі».

За популяризацію спадщини піаніста і внесок у підготовку ювілейних заходів подяки облдержадміністрації вручили краєзнавцю Георгію Мокрицькому, директору Житомирської музичної школи №2 Людмилі Кочевенко, народному художнику України Василю Фещенку і сільському голові з Малинщини Івану Венгловському, який виготовив меморіальну дошку видатного музиканта.

Лауреат найпрестижнішої у світі фортепіанної премії ім. П. Чайковського Олексій Ботвинов привітав переможців конкурсу юних піаністів. Ними стали Дмитро Семикрас і Дмитро Шевченко (1 премія) та володар гран-прі Катерина Курилко з Харкова.

Останнього фестивального дня на сцені філармонії виступив Національний заслужений академічний симфонічний оркестр України, соліст – Моріс Чорнорудський, уродженець Бердичева, випускник Житомирського музичного училища ім. В.Косенка, що близько 20 років живе в Ізраїлі.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: