З першого квітня починають діяти обмеження для любителів рибної ловлі » Новини Житомира
 
 


З першого квітня починають діяти обмеження для любителів рибної ловлі

Автор: news_maker від 25-03-2015, 20:45, переглядів: 1 555

З першого квітня починають діяти обмеження для любителів рибної ловлі

У зв’язку з початком нересту дозволено рибалити тільки з берега водойм і річок в межах населених пунктів та за межами місць нересту однією поплавковою або донною вудками з одним гачком, або одним спінінгом.

Інші способи лову риби заборонені. Місця нересту – це мілководні, зарослі травою ділянки водойм, заплави та заливні луки. В весняно-літній нерестовий період фізичним чи юридичним особам не дозволяється використовувати будь-які плавзасоби, за винятком служб, які здійснюють патрулювання.

Також в рибоохороні нагадують, що в період нересту заборонено проводити на акваторії водосховищ і на річках гідромеханізовані, днопоглиблювальні, вибухові та інші роботи. За порушення правил – штраф, максимум 680 гривень, а також сплата збитків за кожну виловлену рибу.

"Були випадки викритих порушень, коли збитки сягали 20 тисяч гривень. Контроль за дотриманням Наказу Житомиррибоохорони "Про встановлення весняно-літньої заборони на лов риби та інших водних ресурсів у рибогосподарських водних об’єктах Житомирської області" здійснюють безпосередньо інспектори Житомиррибоохорони, також щороку впродовж кількох місяців поводяться спільні рейди з державною екологічною інспекцією та Українським товариством мисливців та рибалок, викриваємо порушення і через суди стягуємо збитки, завдані природі", – прокоментувала головний спеціаліст сектору іхтіології та регулювання рибальства Житомиррибоохорони Наталя Вербовська.

Обмеження на рибну ловлю починають діяти 1 квітня і триватимуть на річках до 20 травня, ставах та водосховищах – до 10 червня і до 30 червня - на новостворених водних об’єктах. Взагалі забороняється ловити раків в період з 1 квітня по 20 червня.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: