Житомир братиме участь у проекті «Майданс» » Новини Житомира
 
 


Житомир братиме участь у проекті «Майданс»

Автор: news_maker від 18-07-2012, 20:58, переглядів: 2 761

Житомир братиме участь у проекті «Майданс»

Як зазначила у виступі начальник управління культури міської ради Харчук Л.П. проект каналу "Інтер" "Майданс" є визнаним, цікавим і широкомасштабним в Україні, в якому Житомир може гідно себе представити. Для підготовки до участі у проекті є місяць. Перший етап конкурсу відбудеться 18 серпня 2012 року в місті Києві. Маючи досвід участі у цьому проекті житомирянка Ольга Тихончук, яка зарекомендувала себе на каналі «Інтер» як молодий і талановитий хореограф, буде представляти Житомир.

Метою участі у проекті «Майданс» є презентація талановитої житомирської громади, її творчого потенціалу, популяризація мистецтва танцю, розвиток почуття патріотизму до рідного міста, області, країни. Захід присвячений та відбуватиметься в рамках святкування Дня міста Житомира та 75-річчя Житомирської області.

Участь у першому етапі проекту братимуть 200 осіб, у другому – 400. На сьогодні вже сформована база із 500 осіб, оскільки у Житомирі достатня кількість потужних хореографічних колективів. За попереднім погодженням репетиції будуть проходити на плацу Житомирського військового інституту ім. С.П. Корольова КНАУ. За сприяння комунального підприємства «Житомирське ТТУ» буде організовано безкоштовне перевезення дітей на тренування.

Міський голова Володимир Дебой зауважив: «Участь у проекті дозволить на національному рівні напередодні святкування Дня міста та ювілею області достойно представити Житомир, його талановитих дітей, режисерів, які долучаться до цього красивого дійства». Він подякував усім, хто вже підтримав цей проект, зокрема керівництво військового інституту ім. С.П. Корольова, комунальне підприємство «ЖТТУ»

Режисер представлення дійства для участі у проекті Петро Авраменко повідомив, що перший етап складається з двох номерів. Перший – це парад-презентація і номер від міста. Передбачається, що у параді братимуть участь мами з колясками, діти, військові та національно-культурні товариства, які вкінці вибудовуються у колосок. Представляти особливості і таланти міста будуть викладені композиції – клавіші (композитори), звучить пісня «А льон цвіте», поле, галактика (Олесь Бердник), супутник (С.Корольов), герб міста, прапор України.

На другому етапі планується представити композиції на основі історії древлян та житичів, використовуючи постаті богів Велеса та Перуна.

Секретар міської ради Наталія Леонченко відзначила, що " уже проведено значну організаційну роботу з підготовки до участі у проекті. На останній нараді було знайдено повне порозуміння з хореографами щодо участі дітей".

За словами начальника управління культури Лариси Харчук, у разі одержання перемоги виграний 1 мільйон гривень буде витрачений на облаштування соціального центру для реабілітації дітей інвалідів.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: