Тариф за комунальні послуги у КВЖРЕПі №8 зменшено » Новини Житомира
 
 


Тариф за комунальні послуги у КВЖРЕПі №8 зменшено

Автор: news_maker від 19-07-2012, 14:04, переглядів: 2 486

Тариф за комунальні послуги у КВЖРЕПі №8 зменшено

На засіданні виконавчого комітету міської ради визначено тарифи на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій по КВЖРЕП №8.

У своєму виступі начальник управління житлового господарства міської ради Півоварова С.І. зазначила, що з втратою чинності постанови Кабінету Міністрів України № 589 і дією нової постанови №869 від 01.06.2011 р., затверджується новий порядок формування тарифів на послуги з утримання будинків і споруд та прибудинкових територій. Тому виникла необхідність приведення тарифів у відповідність до нормативно-правових змін.

До виконавчого органу міської ради звернулося також приватне підприємство «Чистота +» з пропозицією дозволити в одному з КВЖРЕПів як пілотний проект проводити прибирання сходових клітин у житлових будинках на умовах субпідрядного договору. Вона зауважила, що враховуючи останні вимоги законодавчого акту щодо реформування сектору житла – демополяризація ринку, створення конкурентного середовища, залучення суб’єктів з новими формами господарювання виникла зацікавленість у залученні підприємства до роботи у КВЖРЕПі №8, враховуючи його позитивний досвід.

В результаті якісної роботи цього підприємства з прибирання сходових клітин відбулося підвищення відсотка плати за надані послуги. Це також вплинуло на складову тарифу. Плата за цю послугу раніше складала у діючому тарифі 31,8 коп. У разі залучення приватної обслуговуючої структури, яка працює на єдиному податку, у новому тарифі вона буде складати на 11% менше – 28 коп. У новому тарифі зменшується також на 4% складова з обслуговування прибудинкових територій внаслідок знесення 8 з 10 надвірних туалетів. Через зняття з балансу КВЖРЕПу 25 одноповерхових приватизованих будинків зменшилася плата послуги з вивезення та захоронення побутових відходів на 5,8 %. Разом з тим є збільшення у тарифі складових, пов’язаних з підвищенням мінімальної заробітної плати та ціни на електроенергію майже на 50%.

Загалом тариф на комунальні послуги у будинках без ліфтів зменшився з 1,82 коп. до 1,78 коп. у будинках з ліфтами з 2,16 коп. до 2,13 коп.

Під час обговорення цього питання начальник КВЖРЕПу №8 Кузмінський С.В. зазначив, що новий тариф середньозважений, навіть відбулося розрахункове його зменшення. На його думку, позитивним є залучення субпідрядної організації з прибирання сходових клітин, нарікань на роботу якої немає.

Міський голова Володимир Дебой підкреслив, що важливим є створення команди, яка забезпечить ефективну роботу з надання якісних послуг для населення. У пілотному проекті з залучення приватної організації «Чистота +» позитивним є зменшення тарифу, забезпечення контролю населення під час надання послуг та позитивний 5-річний досвід роботи цієї компанії у Коростені.

Незадоволення з приводу залучення цієї компанії висловив депутат міської ради Величко О.В. Визнаючи позитивний вплив на тариф, він відзначив непоінформаність населення у цьому питанні та незахищеність прибиральниць. На що одержав вичерпні відповіді начальника управління житлового господарства Півоварової С.І., керівника КВЖРЕПу, старшої по будинку, директора підприємства «Чистота+», члена виконавчого комітету – Шпити О.О.

Міський голова В.М. Дебой зауважив, що громадські слухання, як свідчать зокрема документи, відбувались, соціальна захищеність працівників забезпечена. Головним у роботі має бути прозорість та ефективність. Також важливо, щоб депутати гострі питання життєдіяльності міста конструктивно вирішували спільно з владою та з громадою міста.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: