У Житомирі вшанували Героя України Якова Зайка » Новини Житомира
 
 


У Житомирі вшанували Героя України Якова Зайка

Автор: news_maker від 5-04-2015, 14:28, переглядів: 1 344

У Житомирі вшанували Героя України Якова Зайка

У пантеоні Героїв Небесної Сотні є і четверо жителів Житомирщини. Один із них – Яків Якович Зайко. Саме у день народження цього відомого громадського діяча, 4 квітня, в обласному центрі вшанували пам’ять Героя. Якову Яковичу сьогодні могло б виповнитися 75 років.

На майдані імені С.П. Корольова відбувся мітинг-реквієм, який зібрав громадських активістів та жителів обласного центру. Віддати шану пам’яті, помолитися за упокій душі Якова Зайка та його побратимів і покласти квіти до стели Героїв Небесної Сотні прийшли і представники влади – заступник голови обласної ради Руслан Годований та заступник Житомирського міського голови Олександр Бочковський.

Виступаючи перед присутніми, соратник Якова Зайка, президент Асоціації українських банків Олександр Сугоняко наголосив: «Не віриться, що Якову Яковичу могло б виповнитися 75 років. Я сприймав його, як молодого й енергійного 28-річного чоловіка. Майдан для Якова Зайка розпочався ще у 1988 році. Він постійно був у боротьбі, не відступаючи від своїх принципів та ідеалів. Енергії та запалу нашого побратима вистачало для всіх його однодумців».

Про Якова Зайка знають далеко за межами Житомирщини. Він народився в Білорусі, але присвятив своє життя боротьбі за незалежність України. В кінці 1980-х років Яків Якович організовував багатолюдні мітинги у Житомирі. Про його авторитет та впливовість свідчить той факт, що у 1990 році громадський діяч став народним депутатом України від Народного Руху.

Під час Революції Гідності Яків Якович не міг стояти осторонь. Свідома громадянська позиція та прагнення побудувати вільну і незалежну державу знову підняли активіста на боротьбу. Проте, його серце зупинилося 18 лютого 2014 року в центрі столиці.

Яків Зайко для багатьох людей ста героєм ще тоді, коли підняв Житомир на боротьбу з комуністичним режимом. А після смерті він увійшов до пантеону своїх однодумців і побратимів – Героїв Небесної Сотні.

У Житомирі вшанували Героя України Якова Зайка

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: