У Житомирі завершили будівництво установки з дегазації сміттєзвалища » Новини Житомира
 
 


У Житомирі завершили будівництво установки з дегазації сміттєзвалища

Автор: news_maker від 7-04-2015, 14:31, переглядів: 1 586

У Житомирі завершили будівництво установки з дегазації сміттєзвалища

Дегазація полігонів твердих побутових відходів, поліпшення екологічної ситуації у місті, створення нових робочих місць та багато інших цілей ставить перед собою компанія ЛНК. Ще восени тільки почалась реалізація проекту з дегазації міського сміттєзвалища, а сьогодні – це вже повністю завершене будівництво комплексу з усіма технічними елементами. Стати свідком першого дня роботи установки, на полігон прибули перший заступник Житомирського міського голови Сергій Сухомлин та директор компанії ЛНК Сергій Клименко. Чоловік розповідає ­– утилізація біогазу за рахунок примусового відкачування його з тіла полігону твердих побутових відходів, скорочує викиди в атмосферу метану.

Сергій Клименко, директор компанії «ЛНК»:

«У тілі полігону виробляється той газ, який ми дістаємо і використовуємо в установці. Без нас він все одно виходив в атмосферу і цим дихали як місто, так і найближчі населені пункти. І найголовніше, метан, який ми звідси вибираємо - він в 25 разів гірше ніж СО2. Тобто це величезні скорочення викидів в атмосферу».

По завершенні пусконалагоджувальних робіт біогазової установки, її буде підключено в енергосистему України. Сергій Сухомлин констатує - Житомир з цього проекту отримує лише плюси.

Сергій Сухомлин, перший заступник Житомирського міського голови:

«Окрім фінансової складової, компанія ЛНК буде перераховувати до бюджету міста та комунального підприємства 10% від продажу електроенергії за зеленим тарифом. Крім того, достатньо серйозно поліпшується екологія самого полігону. Також, у нас вже найближчим часом буде встановлена сортувальна лінія на полігоні і ми поступово його доведемо у той стан, в якому він має бути».

Сергій Клименко задоволений роботою з Житомирською владою, каже перші об'єкти в країні реалізовувати завжди важче, та з Житомиром у питаннях співпраці жодних проблем не виникло.

Сергій Клименко, директор компанії «ЛНК»:

«Але я Вам однозначно можу сказати, що в Житомирі, тут у вас, працюється насправді дуже легко. З одного боку немає спротиву, немає питань навіщо це потрібно. Найголовніше, напевно, що у нас є підтримка влади міста та підтримка області».

У грошовому еквіваленті 10% прибутку компанії від реалізації електроенергії по зеленому тарифу становить близько 115 тис.грн щомісяця та більше 1 мільйона гривень у рік надходжень до міського бюджету. Саме на такий показник, в компанії, планують вийти на кінець року. А офіційне відкриття установки ­відбудеться вже наприкінці весни.

У Житомирі завершили будівництво установки з дегазації сміттєзвалища
У Житомирі завершили будівництво установки з дегазації сміттєзвалища

Категорія: Новини / Відео / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: