Любов Цимбалюк ознайомилась з умовами проживання вимушених переселенців в готелі «Житомир» » Новини Житомира
 
 


Любов Цимбалюк ознайомилась з умовами проживання вимушених переселенців в готелі «Житомир»

Автор: news_maker від 9-04-2015, 13:33, переглядів: 1 462

Любов Цимбалюк ознайомилась з умовами проживання вимушених переселенців в готелі «Житомир»

На сьогоднішній день в готелі «Житомир» знайшли прихисток майже 100 осіб, які тимчасово переїхали до нашого міста з районів проведення АТО. «Міська влада розуміє, в якому становищі опинилися люди, та намагається створити для них належні умови проживання», - наголошує в.о. міського голови Любов Цимбалюк.

Аби зустрітися з вимушеними переселенцями та обговорити проблеми, які найбільше їх турбують, Любов Цимбалюк завітала до готелю «Житомир». Поштовхом до такої зустрічі став останній прийом громадян, на якому побувала сім’я переселенців.

«Розуміємо: готель – це місце, не призначене для постійного проживання людей. Тому ми хочемо почути про реальний стан справ для забезпечення достатнього рівня комфорту вашого перебування тут», - зазначає Любов Цимбалюк та закликає мешканців готелю до відвертої та чесної розмови.

Переселенці скаржаться на проблеми з гарячою водою, особливо тоді, коли збільшується розбір води. Просять також допомогти вирішити питання із ліфтами, які не працюють. Адже серед мешканців готелю - люди літнього віку, маленькі діти, люди з особливими потребами, яким важко підніматися сходами до своїх помешкань.

Ще одне питання, яке турбує переселенців: чи не виникне у них проблем із проходженням перереєстрації місця проживання внутрішньо переміщеної особи, яку для багатьох із них потрібно буде пройти вже у квітні.

В.о. міського голови Любов Цимбалюк запевнила: немає жодних причин для хвилювання.

Як зазначають переселенці, проблем з харчуванням та одягом немає. Щодня в готелі вони отримують гарячі обіди вартістю 18,5 грн. Діти протягом дня тричі харчуються в школах. У разі потреби, родини додатково закуповують продукти в магазинах для свого сімейного столу.

«Оскільки виїжджали з дому поспіхом, то багато хто з нас приїхав до Житомира, хто в чому був. Зараз проблем з одягом немає», - розповідають переселенці та зазначають, що сьогодні у своєму гардеробі вони мають одяг для будь-якої пори року.

Люди говорять, що не відчувають себе чужими у Житомирі, адже вони не залишені наодинці зі своєю бідою. Кажуть, наше місто стало для них другою домівкою.

«Проблеми та потреби родин-переселенців перебуватимуть на особливому контролі, - зауважила в. о. міського голови. - Багато речей можна зробити без залучення для цього коштів. Головне - щоб було бажання».

По завершенні зустрічі з вимушеними переселенцями в.о. міського голови Любов Цимбалюк провела робочу нараду з керівниками управлінь та департаментів міської ради, що опікуються проблемами осіб, які тимчасової переїхали до нашого міста з зони проведення АТО. Учасники наради обговорили, як покращити умови перебування тимчасових переселенців в готелі Житомир.

Любов Цимбалюк ознайомилась з умовами проживання вимушених переселенців в готелі «Житомир»

Любов Цимбалюк ознайомилась з умовами проживання вимушених переселенців в готелі «Житомир»

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: