Проведення термосанації бюджетних будівель Житомира дасть змогу економити 12 млн.грн. в рік » Новини Житомира
 
 


Проведення термосанації бюджетних будівель Житомира дасть змогу економити 12 млн.грн. в рік

Автор: news_maker від 10-04-2015, 13:31, переглядів: 1 166

Проведення термосанації бюджетних будівель Житомира дасть змогу економити 12 млн.грн. в рік

В результаті реалізації енергоефективних проектів у школах, садочках та закладах охорони здоров’я в м. Житомирі рівень енергоспоживання повинен зменшитися на 60%.

На цьому наголосив перший заступник міського голови Сергій Сухомлин. Під час зустрічі з технічним консультантом фонду «GIZ» та представниками житомирських підрядних організацій Сергій Сухомлин нагадав, що в результаті співпраці з фондом «GIZ» минулого року Житомиру було надано 1,9 млн. грн. безповоротної фінансової допомоги для проведення термомодернізації дитячого садочка №63.

«Після проведення тендерів, побачивши підхід міста до раціонального використання коштів, фонд «GIZ» збільшив суму фінансування ще на 500 тис. грн. В результаті чого на даху садочка були встановлені сонячні колектори, завдяки яким можна буде давати в садок круглий рік гарячу воду без навантаження на місцевий бюджет», – розповів Сергій Сухомлин.

Технічний консультант фонду «GIZ» Фріц Хонерлайн, який працює над термомодрнізацією 63- го садочка, під час зустрічі зазначив, що Житомир іде правильним шляхом у питанні енергозбереження. Він, зі свого боку, результатами задоволений.

«Я дуже радію тому, що ми працюємо саме в дитсадочку. Адже енергоефективність не означає лише утеплення стін, заміну вікон або інші технічні заходи. Енергоефективність – це, перш за все, зміна свідомості людей у питанні ефективного використання та заощадження енергії. Тому, я сподіваюся, що ми навчимо дітей у 63-му садочку, як правильно регулювати температуру в приміщенні. Тобто, використовувати термостат на радіаторах замість того, щоб відкривати вікна, аби повітря в кімнаті зробити більш прохолодним» – зазначив Фріц Хонерлайн.

Також Сергій Сухомлин нагадав, що у вересні минулого року між Житомиром та корпорацією «НЕФКО» був підписаний договір на отримання кредиту в сумі 3 млн. євро і 1,350 млн. євро грантових коштів на модернізацію шкіл та садочків міста Житомира.

«Реалізація цього проекту дозволить економити в міському бюджеті близько 12 млн. грн на рік тільки на енергоносіях, не кажучи вже про комфорт дітей, які навчаються в цих садочках і школах. Після впровадження енергоефективних заходів у бюджетних будівлях міста рівень енергоспоживання повинен зменшитися на 60%. Зробивши проектно-кошторисну документацію, ми зрозуміли, що замість 18 бюджетних будівель зможемо термомодернізувати 22. Документи на ще 2 будівлі готуємо для резерву. Тобто, в кінцевому рахунку, ми плануємо провести термосанацію 24 бюджетних установ», – наголосив Сергій Сухомлин.

Перший заступник міського голови також ознайомив присутніх з результатами співпраці зі Швейцарським Бюро Співробітництва. Сергій Сухомлин повідомив, що Житомир – єдине місто в Україні, яке у 2015 році отримає 15 млн. швейцарських франків грантових коштів на заходи з енергозбереження. За його словами, ця сума дорівнює майже 3-м бюджетам розвитку Житомира на 2015 р. Важливо, що дані кошти – грантові, це безповоротна фінансова допомога, яка буде спрямована на зменшення витрат газу КП «Теплокомуненерго» та утеплення садочків. Підписати угоду зі Швейцарським Бюро Співробітництва місцева влада планує до кінця весни.

Проведення термосанації бюджетних будівель Житомира дасть змогу економити 12 млн.грн. в рік
Проведення термосанації бюджетних будівель Житомира дасть змогу економити 12 млн.грн. в рік

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: