На Житомирщині 25 закладів торгівлі позбавлено відповідних ліцензій » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині 25 закладів торгівлі позбавлено відповідних ліцензій

Автор: news_maker від 12-04-2015, 13:07, переглядів: 1 570

На Житомирщині 25 закладів торгівлі позбавлено відповідних ліцензій

З початку року працівники міліції задокументували 7 фактів продажу алкогольних та тютюнових виробів дітям у розважальних та торгівельних закладах області. Нині до територіальних підрозділів фіскальної служби направлено матеріали для позбавлення порушників відповідних торгівельних ліцензій. Минулоріч таке рішення прийнято відносно 25 суб’єктів господарювання.
Профілактичні рейди міліції, спрямовані на попередження та виявлення фактів продажу дітям цигарок та алкоголю, у тому числі й слабоалкогольних напоїв, проводяться на території Житомирщини постійно.
У минулому році працівники кримінальної міліції у справах дітей виявили 83 неповнолітніх, які вживали спиртне, та зафіксували ще 117 випадків, коли дорослі самі заохочували та дозволяли дітям розпивати алкоголь. Цьогоріч правоохоронці виявили 17 неповнолітніх, які вживали спиртне, та 13 дорослих, які довели неповнолітніх до стану сп’яніння. За такі дії, відповідно до ст. 180 Кодексу України про адміністративні правопорушення, їх покарано штрафами.
Водночас у серпні 2014 року в області стартувала Всеукраїнська інформаційно-профілактична акція «Відповідальність починається з мене», яка передбачає низку додаткових заходів для подолання дитячого пияцтва та тютюнопаління.
Правоохоронці пропонують власникам та працівникам закладів харчування, торгівлі та розваг долучитися до акції, розмістивши спеціальні інформаційні наліпки, які застерігатимуть юних покупців від придбання заборонених товарів.

Як повідомила начальник відділу кримінальної міліції у справах дітей УМВС Галина Шилова, окрім профілактичної роботи, правоохоронці звертаються до регіональних органів державної фіскальної служби з поданням про накладення штрафних санкцій та позбавлення ліцензій власників торгівельних об’єктів, де були зафіксовані факти продажу дітям алкоголю чи цигарок.
Загалом, за минулий рік 25 закладам анулювано дозволи на право здійснення роздрібної торгівлі тютюновими та алкогольними виробами. Також порушники сплатили понад 320 тисяч гривень штрафів.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: