Щорічний з'їзд творчої молоді Житомирщини відбувся на базі Житомирського військового інституту » Новини Житомира
 
 


Щорічний з'їзд творчої молоді Житомирщини відбувся на базі Житомирського військового інституту

Автор: news_maker від 17-04-2015, 17:12, переглядів: 1 373

Щорічний з'їзд творчої молоді Житомирщини відбувся на базі Житомирського військового інституту

У стінах цього навчального закладу учні та студенти мали змогу продемонструвати свої розробки у сфері радіоелектроніки, а також похвалитися й іншими напрацюваннями, які в майбутньому, якщо буде фінансування, зможуть послужити доповненням до вже наявного оборонного та промислового комплексу нашої держави.

Як приклад, можна навести роботизовану систему розмінування та спостереження, а також винахід студента житомирського політеху Дмитра Осипова, який впродовж всього лише двох тижнів, розробив систему вимірювання відстані та швидкості об’єктів, що рухаються:

"Я можу індивідуально розробити систему для вирішення конкретної задачі. Ми за допомогою мого винаходу можемо виміряти швидкість переміщення, наприклад робочих роботі на виробництві, механізмів, верстатів, тобто мій датчик має дуже широке застосування".

Цьогорічний з'їзд творчої молоді Житомирщини є особливим, адже він проходить у часи важких випробувань для нашої держави. Тож його гасло "Все для нашої перемоги! Героям слава" обрали не випадково, на цьому наголосив начальник військового інституту генерал-майор Юрій Даник:

"Ми повинні створити робочі місця, а їх треба створювати в тому, що дає нам знання і сьогодні тут закладаються основи. Всі представлені розробки десь можливо дитячі, десь професійні, але всі вони дуже серйозні і вже випереджають свій час, але найголовніше, що саме вони можуть стати економічною основою нашого регіону".

Заступник голови Житомирської облдержадміністрації, Ярослав Лагута звертаючись до учасників з'їзду також не приховував свого здивування кількістю та якістю представлених розробок:

"Коли говорять, що від вас багато в чому залежить майбутнє України, то я скажу, що ви і є майбутнє. Я вражений цікавими і ґрунтовними розробками".

І гості, і учасники висловлювали сподівання, що хоча б частина представлених розробок знайде своє застосування у реальному житті та допоможе нашим військовим.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: