Доступне житло в Житомирі - не міф, а реальність » Новини Житомира
 
 


Доступне житло в Житомирі - не міф, а реальність

Автор: news_maker від 20-07-2012, 21:12, переглядів: 2 912


Соціальними ініціативами Президента України передбачено запровадження програми здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов.

Механізм відшкодування частини відсотків за кредитами, формування переліку об’єктів, вимог до позичальників, цінові параметри квартир, їх нормативна площа тощо визначені відповідним Порядком, який затверджено Постановою Кабінету Міністрів України від 25.042012 №343 зі змінами від 23.05.2012 №465 та від 27.06.2012 №598.

Сьогодні у Житомирі існує низка об’єктів завершеного та незавершеного житлового будівництва, які можуть бути включені до вказаної Програми, а саме:
багатоповерховий житловий будинок за адресою проїзд Івана Богуна, 5;
житловий комплекс «Фаворит» за адресою вулиця Вітрука, 6;
10-ти поверховий 120-ти квартирний житловий будинок за адресою вулиця Щорса, 155;
108-ми квартирний житловий будинок за адресою проспект Миру, 36;

20 липня 2012 року, на території житлового комплексу «Фаворит» по вулиці Вітрука, 6 відбулась виїзна нарада заступника міського голови Миколи Боровця з потенційними учасниками Програми іпотечного кредитування, забудовником та представниками банків.

Мета виїзної наради ознайомити потенційних учасників Програми іпотечного кредитування із наявними житловими комплексами, що будуються та можуть брати участь у вказаній Програмі.

«На сьогодні державою визначений дієвий механізм реалізації іпотечного кредитування в рамках соціальних ініціатив Президента України. Держава, відповідно до цієї Програми, бере на себе зобов’язання сплачувати частину відсотків за іпотеку кредитору учасників Програми» - наголосив Микола Боровець.

Стати учасником Програми іпотечного кредитування можуть громадяни, які потребують поліпшення житлових умов.

Будівництво житлового комплексу «Фаворит» розпочалось у липні 2011 року, а першу чергу будівництва планують завершити восени цього року. У будівництві використовують сучасні енергозберігаючі технології, що дозволяють суттєво економити на використанні комунальних послуг.

Як зазначив голова ради директорів компанії “Фаворит” Борис Розенблат Генеральним планом будівництва передбачена побудова не лише житлових будинків, але й об’єктів інфраструктури: дитячий садок, торгівельний центр, паркінг.

Подібні наради із потенційними учасниками Програми іпотечного кредитування планується провести на наступному тижні на об’єктах житлового будівництва по вул. Івана Богуна та вул. Щорса, 155.

Для отримання детальної інформації стосовно Програми іпотечного кредитування звертайтесь за телефонами:

Головне управління будівництва та архітектури облдержадміністрації 42-44-06;
Житомирське регіональне управління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву 42-25-12;
Відділ по обліку та розподілу жилої площі міської ради 48-11-88.










Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: