Інспектори рибоохорони зафіксували найбільші в цьому році збитки навколишньому середовищу » Новини Житомира
 
 


Інспектори рибоохорони зафіксували найбільші в цьому році збитки навколишньому середовищу

Автор: news_maker від 23-04-2015, 11:12, переглядів: 1 333

Інспектори рибоохорони зафіксували найбільші в цьому році збитки навколишньому середовищу

Під час проведення рейду у Володарсько-Волинському районі на річці Ірша поблизу села Валки вони затримали чоловіка, у якого вилучили рибальську сітку із рибою.

Улов склав 397 пліток, за що чоловіку доведеться викласти чималу суму – 33 тисячі 745 гривень. А ще – сплатити штраф за незаконний лов риби. Матеріали справи вже направлені до суду, каже завідувач сектору юридичного забезпечення та роботи з персоналом управління рибоохорони в Житомирській області (управління охорони, використання і відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства в Житомирській області). Віктор Свинарчук:

"Жодна людина не має права бути звільненою від відповідальності за завдану шкоду природному середовищу. Сума збитків може бути різною, в залежності від обсягу вилову риби, кожна риба оцінюється по собівартості. Наприклад, один судак коштує 510 гривень, короп – 306 гривень, плітка – 85 гривень".

Зазначимо, що рейди з виявлення незаконного лову риби проводяться не лише на водоймах області. Шукають і тих, хто збуває рибу, здобуту браконьєрським шляхом:

"Рейди проводяться не тільки на річках та водоймах, а також на ринках, де продається риба, добута незаконним шляхом, без належних документів, сертифікатів. Подавці також штрафуються, накладається адміністративне стягнення".

Нагадаємо, що в області у зв’язку з нерестом з 1 квітня діє обмеження на лов риби. Дозволяється ловити лише з берега однією вудкою з одним гачком чи спінінгом, і не в місцях нересту риби.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: