Укразалізниця повністю відмінила електричку Житомир - Київ » Новини Житомира
 
 


Укразалізниця повністю відмінила електричку Житомир - Київ

Автор: news_maker від 22-07-2012, 13:37, переглядів: 3 077


Недовго раділи житомиряни електричці Житомир-Київ. На днях, керівництво «Укрзалізниці» прийняло рішення її повністю скасувати.
З п'ятниці, 20 липня електропоїзд між Житомиром і Києвом більше не їздить.
Як пишуть учасники клубу залізничників на своєму форумі на їх питання про скасування прес-служба «Укразалізніці» відповіла наступним формулюванням:
«Повідомляємо, що графік руху поїздів розробляється згідно аналізу існуючого пасажиропотоку з урахуванням технічних умов ділянки, наявності рухомого складу та іншого. Крім пасажиропотоку та технічних умов враховується економічна доцільність курсування поїздів. Поїзд № 862/861 Житомир - Київ відмінено з 20.07.2012 у зв'язку з відсутністю пасажиропотоку. В даний час відновлення курсування поїзда не передбачається. »

За кілька днів скасування на ж\д вокзалах Житомира, Фастова і Києва з'явилися попередження про скасування поїзда.

На сьогодні на поїзд № 862/861 Житомир-Київ у системах продажу квитків немає, і в графіках руху цих поїздів не існує.

Нагадаємо, електричку Житомир-Київ урочисто відкрито 22 серпня 2011 р. вона їздила тільки 1 раз в день до Києва (вранці) і тому ввечері в Житомир. Таким чином, вона проіснувала 10 місяців і 20 днів.

Спочатку електричка була щоденною, але вже через місяць, на початку жовтня «Укрзалізниця» скасувала курсування електрички у вівторок і середу.

При запуску електрички заявлялося, що вона стане конкурентом маршруткам «Житомир-Київ», але на практиці це не підтвердилося. Замість заявлених 1,5 години (1 год. 35 хв.) Електричка їхала 1 год. 50 хвилин в середньому, до того ж прибувала до Києва з запізненням.

Також було незрозуміло, як електричка, що їздить лише раз на день, може стати конкурентом маршруткам, які їздять кожні півгодини.

Губернатор Рижук, радісний появи електрички спершу казав, що це вигідно і можна навіть їздити в Кабмін на засідання. Потім він назвав електричку невигідною для нього і заявив, що їздити губернатору на електричці - це мізерно.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: