Одинадцятикласники з усіх районів області приїхали до Житомира – на свято для випускників » Новини Житомира
 
 


Одинадцятикласники з усіх районів області приїхали до Житомира – на свято для випускників

Автор: news_maker від 29-04-2015, 18:47, переглядів: 1 499

Одинадцятикласники з усіх районів області приїхали до Житомира – на свято для випускників

На традиційне свято для випускників шкіл – дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування, що пройшло в Житомирі, приїхали одинадцятикласники з усіх районів області.

Першочергово їх ознайомили із навчальними закладами Житомирщини, аби діти могли визначитися із своєю майбутньою професією. Розповідає заступник голови Житомирської обласної державної адміністрації Ярослав Лагута:

"Сьогодні у нас святковий день. 176 дітей – сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування закінчують школу, ми по-батьківськи прийшли поділитися своїм теплом, побажати їм нових досягнень, провести їх у доросле життя. А стосовно роботи, відповідні служби відслідковують долю кожної дитини, перевага надається дитячим будинкам сімейного типу."

Одинадцятикласникам підготували концертну програму, вручили солодкі подарунки та матеріальну допомогу. Концерт влаштували студенти Житомирського коледжу культури і мистецтв імені Івана Огієнка. Зокрема ведучою концерту була студентка третього курсу, також сирота, Олена Шара.

"З дитинства мріяла стати режисером, полюбляю сцену. Ще не так давно я сама поступала до цього коледжу і мені також потрібна була допомога. Я отримала велику підтримку, бо викладачі для мене справді як батьки. Зараз я веду для таких же діток-випускників концерт, можливо, це зробить їхнє життя трошки кращим."

Свято за участі дітей-сиріт та дітей позбавлених батьківського піклування щороку привертає увагу суспільства до їхніх потреб, допомагає визначитися із майбутньою професією та знайти свій життєвий шлях.

Для довідки. На сьогодні на обліку служб у справах дітей райдержадміністрацій, міськвиконкомів перебуває 3348 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Дві третини із зазначеної кількості проживає в 34 дитячих будинках сімейного типу та 198 прийомних сім’ях. За останній час Житомирщина прийняла 32 дитини-сироти з Луганської та Донецької областей.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: