Патріарх Філарет: «Ми будемо святкувати перемогу над агресором» » Новини Житомира
 
 


Патріарх Філарет: «Ми будемо святкувати перемогу над агресором»

Автор: news_maker від 30-04-2015, 12:10, переглядів: 981

Патріарх Філарет: «Ми будемо святкувати перемогу над агресором»

Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет приїхав до Житомира, щоб взяти участь у першому Балі Благодійників, перед яким дав невеличку прес-конференцію. У заході взяв участь і заступник голови облдержадміністрації Ярослав Лагута.

«Благодійництво набирає сили в Україні у зв’язку зі складною ситуацією в нашій державі. Війна об’єднала український народ через благодійність, яка є виявом любові до Бога та виконання його заповідей, а також до ближніх. Правда на нашому боці, бо ми жертви, а не агресори. Ми захищаємо свою рідну землю, але не воюємо на чужій території. Ми обов’язково будемо святкувати перемогу над агресором», - наголосив Патріарх Філарет.

Парафії Української Православної Церкви Київського патріархату (УПЦ КП) з перших днів бойових дій на сході держави допомагають військовослужбовцям. Так, завдяки зібраним коштам було придбано та відправлено в зону проведення АТО понад 50 автомобілів швидкої допомоги. Окрім цього, люди надають фінансову допомогу для придбання медикаментів і бронежилетів. Завдяки спільним зусиллям духовенства та вірян у неспокійний регіон бійцям вже доставлено близько 50 тонн продуктів харчування.

Патріарх Філарет звернув увагу на те, що війна, яка сама по собі є злом, стала рушійною силою для об’єднання українського православ’я. УПЦ КП виступає за добровільне і безболісне об’єднання. Церква молиться за мир в Україні, але це має бути мир у свободі та справедливості.

Святійший Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет позитивно відзначив діяльність Духовної недільної школи при Свято-Михайлівському кафедральному соборі міста Житомира, досвід якої є зразком для всієї України: «Ми маємо виховувати громадян честі. Дітей треба навчати відрізняти добро від зла».

Категорія: Новини / Відео / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: