Житомир та Південно-Казахстанська область підписали Меморандум про співпрацю » Новини Житомира
 
 


Житомир та Південно-Казахстанська область підписали Меморандум про співпрацю

Автор: news_maker від 19-05-2015, 17:15, переглядів: 1 092

Житомир та Південно-Казахстанська область підписали Меморандум про співпрацю

Обмін досвідом, співпрацю та взаємопідтримку між Житомиром та Південно-Казахстанською областю зафіксували дипломатичним документом.

Від Житомира меморандум підписав перший заступник міського голови Сергій Сухомлин. Для міста – це новий етап відносин, адже республіка Казахстан за умовами ведення бізнесу входить у Топ - 50 рейтингу Всесвітнього Банку і Житомиру є у чому перейняти досвід та чим поділитись, переконаний Сергій Сухомлин.

«Ми не можемо собі дозволити упустити такі можливості по виходу на ринки Казахстану і ми будемо все робити для того, щоб сьогоднішній Меморандум – це був не просто підпис на папері, а дійсно можливості для наших українських підприємств по виходу на казахстанський ринок. Я вдячний за довіру і хочу поздоровити всіх з підписанням меморандуму».

Перебуваючи на Житомирщині, делегати із Казахстану зацікавились продукцією підприємств регіону, в першу чергу, таких як: «Біомедскло», «Ліктрави» та машинобудівні підприємства.

Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Казахстан в Україні Турізбеков Заутбек зазначає, що Казахстану у рамках співпраці цікаво розвивати туризм в Україні та аграрний сектор.

«На землі 7 млрд. людей, завтра буде 9, потім, вчені підрахували, буде 11 млрд. людей. Всі хочуть їсти тричі на день. Тому виробництво сільськогосподарської продукції – це одне з головних та важливих напрямків будь якої держави. Що стосується України - тут Богом дана земля, 24% світового чорнозему знаходиться на території України. Я сам пропрацював 20 років у сільському господарстві і перше, що я зробив, я поїхав у райони, у Полтаву. Коли побачив метровий шар чорнозему, у мене все всередині перевернулось. Буває ж на планеті така родюча земля. Якщо ми об’єднаємо цей потенціал, виграє і Казахстан і Україна».

Житомир та Південно-Казахстанська область підписали Меморандум про співпрацю
Житомир та Південно-Казахстанська область підписали Меморандум про співпрацю

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: