Житомирські ОСББ можуть взяти пільгові кредити » Новини Житомира
 
 


Житомирські ОСББ можуть взяти пільгові кредити

Автор: news_maker від 25-05-2015, 15:15, переглядів: 1 471

Житомирські ОСББ можуть взяти пільгові кредити

Небайдужі до стану свого житла житомиряни створюють об'єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ). У цьому році вже зареєстровано 5 об'єднань співвласників багатоквартирного будинку, всього в місті діє 62 ОСББ. Про це поінформували в управлінні муніципального розвитку міської ради.

«Я дійсно вражений прибудинковою територією будинків ОСББ, щоранку йду мимо будинку № 103 по вулиці Шевченко, любо глянути», - каже Юрій, мешканець сусіднього будинку №107 по вул. Шевченко.

Житомирянка Ірина ділиться враженнями: «Говорять, що створювати ОСББ вигідніше в нових будинках, проте я проживаю біля будинку по вулиці Космонавтів, 28, це звичайний п’ятиповерховий будинок, як в народі кажуть «хрущівка», в ньому проживають багато пенсіонерів, але стан будинку набагато кращий, ніж інші будинки такого типу».

Начальник управління муніципального розвитку міської ради Артем Ражев наголошує, що на сьогодні, крім якісних послуг по утриманню будинку та прибудинкової території, постає не менш важливе питання перед кожним із нас - ефективного використання енергоресурсів.

«Саме зараз настав той час, коли про енергоефективність треба не лише говорити, але й активно діяти. Але держава сьогодні не має можливості самотужки забезпечити весь спектр енергоефективних заходів по всій країні. Натомість вона пропонує дієві механізми, які покликані стимулювати населення, об’єднання співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) та житлово-будівельні кооперативи (ЖБК) впроваджувати ці заходи самостійно», - розповідає керівник управління.

8 квітня 2015 року Кабінет Міністрів України запровадив Державну цільову економічну програму енергоефективності по стимулюванню об’єднань співвласників багатоквартирних будинків до впровадження енергоефективних заходів шляхом відшкодування частини суми кредиту, залученого на придбання енергоефективного обладнання та/або матеріалів. До таких матеріалів та обладнань належать:
- обладнання та матеріали для облаштування індивідуальних теплових пунктів;
- регулятори теплового потоку за погодними умовами та відповідне додаткове обладнання і матеріали до них;
- вузли обліку води (гарячої, холодної) та теплової енергії, зокрема засоби обліку та відповідне додаткове обладнання і матеріали до них;
- вікна з двокамерними енергоефективними склопакетами (з енергозберігаючим склом) для місць загального користування (зокрема, під’їздів, підвалів, технічних приміщень, горищ);
- матеріали для проведення робіт з теплоізоляції зовнішніх стін, підвальних приміщень, горищ, покрівель та фундаментів;
- матеріали та обладнання для модернізації систем освітлення місць загального користування (у тому числі щодо заміни електропроводки, ламп та патронів до них, встановлення автоматичних вимикачів).

Це означає, що ОСББ може взяти банківський кредит на утеплення багатоквартирного будинку, придбання енергоефективного обладнання чи матеріалів, а держава поверне їм частину від суми цього кредиту (для ОСББ це 40% компенсації кредиту). До цієї урядової ініціативи долучено три державні банки.

Вся додаткова інформація розміщена на офіційному веб-сайті Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України.

За більш детальною інформацією звертайтесь до управління муніципального розвитку Житомирської міської ради (телефон для довідок 48-12-00, кабінет №264, ІІ поверх Житомирської міської ради).
Житомирські ОСББ можуть взяти пільгові кредити
Житомирські ОСББ можуть взяти пільгові кредити

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: