На Житомирщині добувачі бурштину пошкодили 174 гектари лісу » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині добувачі бурштину пошкодили 174 гектари лісу

Автор: news_maker від 28-05-2015, 07:03, переглядів: 1 540

На Житомирщині добувачі бурштину пошкодили 174 гектари лісу

Станом на кінець травня у лісогосподарських підприємствах управління внаслідок незаконного видобування бурштину пошкоджено 174,5 га земель лісогосподарського призначення.

Розмір шкоди, заподіяної лісу, складає 882 тисячі гривень. До всіх проблем, які створюють нелегальні копачі бурштину в лісах господарства, додалася ще одна – постійні пожежі. Неконтрольовані заїзди в лісові масиви та перебування там одночасно від 3 до 5 тисяч осіб призводить до постійних загорянь лісу.

Причинами пожеж є як безвідповідальність добувачів, так і навмисні підпали. Лісова охорона постійно проводить патрулювання і гасить осередки загорань, проте тримати ситуацію під контролем стає вкрай важко. В бік лісової охорони постійно надходять погрози з боку "чорних копачів" щодо фізичної розправи.

Однак рейди, які лісова охорона проводить спільно з правоохоронними органами, все ж дають результати, інформує прес-служба обласного управління лісового та мисливського господарства.

Так, в Словечанському лісгоспі в ході тільки двох таких рейдів затримано 8-х осіб, які займалися незаконним видобування бурштину, вилучено автомобіль Газ-66, 2 мікроавтобуси, автомобіль підвищеної прохідності, квадроцикл, 4 мотопомпи, напірний рукав та видобутий бурштин.

А 15 травня 2015 року лісовою охороною державного підприємства „Білокоровицьке ЛГ” у Радовельському лісництві спільно з працівниками міліції Олевського РВ УМВС України в Житомирській області затримано 8 невідомих осіб та вилучено мотопомпу, їх доправлено в райвідділ міліції. Проводяться слідчі дії.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: