На Житомирщині продовжують шукати методи боротьби з незаконним видобутком бурштину » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині продовжують шукати методи боротьби з незаконним видобутком бурштину

Автор: news_maker від 28-05-2015, 16:04, переглядів: 1 427

На Житомирщині продовжують шукати методи боротьби з незаконним видобутком бурштину

Шляхи боротьби з незаконним видобутком бурштину на Житомирщині та деякі результати у цьому напрямку обговорили на міжвідомчій нараді в обласній прокуратурі представники правоохоронних органів нашого регіону.

Як відзначив прокурор області Любомир Війтович, на сьогодні ця проблема набула не лише місцевого значення.

"Не для кого не секрет, що нині для переважної більшості жителів нашої області є кілька основних способів заробляти гроші, серед яких – незаконні вирубка лісів та видобуток бурштину і піску. Якщо це не припинити, є реальна загроза, що невдовзі наша частина Поліського краю перетвориться в пустелю".

Його перший заступник Олександр Білошицький, повідомив про деякі результати боротьби з незаконним видобутком бурштину на Поліссі.

"У минулому та поточному роках до органів внутрішніх справ області надійшло 151 повідомлення про незаконний видобуток бурштину. За результатами їх розгляду зареєстровано 46 кримінальних проваджень, 7 з них – у поточному році. Під час розслідування кримінальних проваджень в області вилучено 21 транспортний засіб, 31 мотопомпу різних моделей, два електрогенератори і близько 280 кілограмів бурштину".

У той же час Олександр Білошицький оприлюднив і деякі вражаючи факти ігнорування правоохоронцями області фактів незаконного видобутку бурштину.

"Насторожує той факт, що робота у цьому напрямку працівниками органів внутрішніх справ майже не ведеться, а в деяких випадках взагалі – саботується. Так, на території Поясківського лісництва Білокоровицького лісгоспу прокурором Олевського району виявлено приблизно 200 осіб, які здійснювали незаконний видобуток бурштину із застосуванням відповідного обладнання. Про це одразу було поінформовано чергову частину Олевського райвідділу міліції. Уже через 20 хвилин після виклику слідчо-оперативної групи вказані особи почали залишати місце незаконного промислу, вивозячи звідти знаряддя видобутку. Незважаючи на неодноразові телефонні дзвінки до чергової частини та керівництва райвідділу, слідчо-оперативна група прибула на місце лише через чотири години, коли на місці незаконного видобутку вже не залишилося жодної особи".

Прокурор області Любомир Війтович зобов’язав керівництво УМВС дати належну правову таким діям міліціянтів. Крім аналізу незаконного видобутку корисних копалин на Житомирщині, правоохоронці на нараді обговорили і кроки, що мають покращити ситуацію з цим негативним та кримінальним явищем.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: