Пенсіонери та інваліди отримають субсидії автоматично » Новини Житомира
 
 


Пенсіонери та інваліди отримають субсидії автоматично

Автор: admin від 22-06-2015, 15:26, переглядів: 1 330

Пенсіонери та інваліди отримають субсидії автоматично


Не зважаючи на спрощену систему отримання субсидій, сьогодні постала проблема подання документів на державну допомогу пенсіонерами та інвалідами.
Тому для допомоги найменш захищеним верствам населення Верховна Рада України 19 червня 2015 року ухвалила Закон «Про внесення змін до Закону України "Про житлово-комунальні послуги" (щодо нарахування субсидій пенсіонерам та інвалідам)», відповідно до якого субсидія непрацюючим пенсіонерам та інвалідам буде нараховуватися автоматично.
Зокрема, законом зобов’язано структурні підрозділи з питань соціального захисту населення за спрощеним порядком призначати та надавати житлові субсидії непрацюючим пенсіонерам та непрацюючим інвалідам без звернення громадянина, а працюючим пенсіонерам та працюючим інвалідам за їх зверненням з поданням довідок про доходи.
Адже органи праці та соціального захисту населення мають право робити запити та безоплатно отримувати від органів Державної фіскальної служби, Пенсійного фонду України, підрозділів Державтоінспекції, бюро технічної інвентаризації, органів державної контрольно-ревізійної служби, інших органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування інформацію, необхідну для призначення субсидій. Тому вони повинні власноруч в автономному режимі розраховувати, призначати пенсіонерам та інвалідам субсидії на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива.
Якщо до сім’ї непрацюючого пенсіонера чи інваліда входять інші особи – звернення та дані про доходи подавати все ж потрібно.
Таке рішення посилить соціальний захист третини населення України, причому найменш забезпеченої, найменш мобільної та соціально захищеної, забезпечить зменшення соціальної напруги у суспільстві через усунення непорозумінь між пенсіонерами чи інвалідами та органами з питань соціального захисту населення, сприятиме гарантованому наданню субсидій тим, хто їх потребує.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: