Житомирські правоохоронці знайшли зниклу 2-річну дівчинку за сотні кілометрів від дому » Новини Житомира
 
 


Житомирські правоохоронці знайшли зниклу 2-річну дівчинку за сотні кілометрів від дому

Автор: news_maker від 9-07-2015, 18:15, переглядів: 1 788

Житомирські правоохоронці знайшли зниклу 2-річну дівчинку за сотні кілометрів від дому

8 липня міліціонери знайшли на Львівщині 2-річну Ріту Макаренко, повідомлення про зникнення якої надійшло до Брусилівського відділу міліції Житомирщини 6 липня. При перевірці інформації з’ясувалось, що дитину забрала знайома матері ще 30 червня і не повернула. Нині дівчинка знаходиться у медичному закладі.
Дитина, практично, не розмовляє, самостійно не ходить та не знає навіть основних продуктів харчування.

- До такого стану 2-річну Ріту довела власна матір, яка уже позбавлена батьківських прав відносно старшого сина, 2013 року народження, - розповідає начальник відділу кримінальної міліції у справах дітей УМВС Житомирщини Галина Шилова. – Про зникнення дівчинки до Брусилівського РВ УМВС теж повідомила не матір, а родичі лише за тиждень потому.

На місце події виїжджала слідчо-оперативна група райвідділу міліції, однак навіть фото Ріти у горе-матері взяти не вдалося – його просто не було. Правоохоронці організували низку оперативно-слідчих заходів для встановлення можливого місця знаходження дитини. За словами очевидців, до будинку 24-річної жінки останнім часом заходила заробітчанка із Закарпатської області на ім’я Ганна. Саме з нею востаннє дівчинку і бачили. Мати також підтвердила, що віддала дитину знайомій, яка обіцяла завести її до київського зоопарку.
Упродовж двох діб напруженої роботи вдалося встановити особу невідомої заробітчанки та вийти на її слід. Жінку з дитиною міліціонери затримали на Львівщині в одному з готелів містечка Стрий. За словами заробітчанки, вона пожаліла дитину, яку матір не доглядала, й хотіла залишити собі.

Нині ця інформація перевіряється. Дівчинку передали під опіку медиків. Її подальшу долю вирішуватимуть соціальні служби, які займаються оформленням відповідних документів.
Правоохоронці продовжують розслідування розпочатого раніше кримінального провадження, у рамках якого з’ясовують усі обставини події та справжні мотиви зникнення дитини. Вирішується питання про притягнення матері до відповідальності за неналежний догляд за малолітньою дочкою та позбавлення батьківських прав.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: