У Житомирі підписали Меморандум між Житомирською міською радою та ПРООН » Новини Житомира
 
 


У Житомирі підписали Меморандум між Житомирською міською радою та ПРООН

Автор: news_maker від 17-07-2015, 13:30, переглядів: 1 005

У Житомирі підписали Меморандум між Житомирською міською радою та ПРООН

17 липня 2015 року між Житомирською міською радою та Програмою розвитку Організації Об’єднаних Націй підписано Меморандум про партнерство з метою реалізації проекту «Розвиток та комерціалізація біоенергетичних технологій у муніципальному секторі в Україні».

«У результаті співпраці за грантові кошти місто отримає 4 твердопаливні котли, що працюють на альтернативному виді палива. Проект спрямований скоротити споживання традиційних видів палива, що відповідає стратегічному плану дій зі сталого енергетичного розвитку міста на період 2015-2024 років», - зазначила в.о.міського голови Любов Цимбалюк.

Керівник проекту «Розвиток та комерціалізація біоенергетичних технологій у муніципальному секторі в Україні» Володимир Лященко зауважив, що у рамках реалізації згаданого проекту вже до кінця поточного року на визначених об'єктах будуть встановлені твердопаливні котли, що працюють на солом’яних пілетах.

«Місто погодилось на впровадження пілотного проекту. Котли закуплені за рахунок ПРООН шляхом проведення відкритого міжнародного конкурсу, і єдиною умовою було співфінансування на проектно-кошторисну документацію тих об’єктів, куди встановлюються котли»,- розповів В.Лященко.

Твердопаливні котли будуть встановлені у ЗОШ №1 (2 котли), ДНЗ №10 міста Житомира та в Житомирському національному агроекологічному університеті. Також за рахунок проекту місто отримує і місячний запас палива (солом’яних пілет) для цих котлів.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: