На Житомирщині пильнують диких свиней, аби не допустити розповсюдження африканської чуми » Новини Житомира
 
 


На Житомирщині пильнують диких свиней, аби не допустити розповсюдження африканської чуми

Автор: news_maker від 22-07-2015, 17:37, переглядів: 1 847

На Житомирщині пильнують диких свиней, аби не допустити розповсюдження африканської чуми

На черговій оперативній нараді спільні дії обговорювали працівники мисливських господарств та ветеринарної медицини Малинського, Коростишівського, Брусилівського та Радомишльського районів.

Нагадаємо, 5 липня в Радомишльському районі виявили загиблого дикого кабана і лабораторні дослідження підтвердили, що тварина була хвора на африканську чуму свиней. На сьогодні на Житомирщині в ході проведення вибіркового діагностичного відстрілу відстріляно 16 голів дикого кабана. Проведеними лабораторними дослідженнями збудника захворювання АЧС в жодній добутій тварині не виявлено.

В той же час, в Чернігівській області вже лабораторно підтверджено 20 випадків захворювання на АЧС, інформує прес-служба обласного управління лісового та мисливського господарства.

"Єгерські служби в цій непростій ситуації мають діяти професійно та оперативно, - цитує завідуючого сектором мисливського господарства Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства Романа Логвінчука прес-служба управління. – В разі виявлення в угіддях загиблої тварини – терміново повідомляти ветеринарні служби, щоб ті відібрали матеріал для проведення аналізу та доправили його в лабораторію".

Тушу тварини слід спалити або закопати на глибину не менше двох метрів із застосуванням дезинфікуючих засобів. Відразу ж мають бути виставлені пости, щоб не допустити населення в небезпечну зону.

Африканська чума свиней є досить підступною хворобою. Смерть наступає фактично в 100 % випадків. Хворіють всі породи свиней та всі вікові групи. ЇЇ збудник переноситься кліщем і може жити в ньому десятки років. В охолодженому м'ясі збудник може жити 150 діб, в замороженому – до 3 років. І лише температура, вища 90°, не залишає вірусу шансів. Спеціалісти кажуть, що здоров'ю людини ця хвороба не загрожує, але людина може бути її переносником.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: