Житомирський агроуніверситет хоче 552,76 га » Новини Житомира
 
 


Житомирський агроуніверситет хоче 552,76 га

Автор: news_maker від 14-08-2015, 16:42, переглядів: 1 495

Житомирський агроуніверситет хоче 552,76 га

13 серпня за головування заступника голови облдержадміністрації Ярослава Лагути відбулося друге засідання робочої групи для вивчення ситуації щодо повернення ДП «Україна» Черняхівського району у структуру Житомирського національного агроекологічного університету.

Присутніми були представники агроекологічного університету, в.о. відділу охорони земель управління землеустрою та охорони земель головного управління Держгеокадастру у Житомирській області, голова Черняхівської районної адміністрації, селищний голова Черняхівської селищної ради, представники ДП «Україна» та керівники підрозділів облдержадміністрації.

За останні декілька років до обласної адміністрації, обласної ради, Міністерства аграрної політики та продовольства України від працівників ДП «Україна» Черняхівського району надходили звернення щодо приватизації даного підприємства та від державного агроекологічного університету щодо повернення даного підприємства у структуру університету.

За постановою Кабінету міністрів України «Про проведення прозорої та конкурентної приватизації у 2015 році» № 271 землі ДП «Україна» потрібно приватизувати.

Разом з тим, Житомирський національний агроекологічний університет, який раніше володів землями цього підприємства, просить посприяти у передачі земельної ділянки прощею 552, 76 га, розташованої у с. Велика Горбаша зі складськими приміщеннями, розташованими в межах цієї ділянки.

Під час засідання бурхливо обговорювалися думки сторін з вищезазначеного питання. Було підкреслено, що з одного боку потрібне повернення землі, яка раніше належала університету, для організації процесу навчання на сучасному рівні, та вимагає великих інвестицій в матеріально-технічну базу. Але з іншого боку мають бути враховані інтереси місцевих громад, які зацікавлені в приватизації земельної ділянки, що дасть змогу людям використовувати землю в своїх цілях.

На наступне засідання сторони мають підготувати більш детальну і аргументовану інформацію. Агроекологічний університет представить детальний бізнес-план, який передбачає використання земельних ділянок, а місцеві громади підготують їхнє бачення використання наявних земельних ресурсів з урахуванням планів розвитку території на найближчі 10-15 років.

Житомирський агроуніверситет хоче 552,76 га
Житомирський агроуніверситет хоче 552,76 га
Житомирський агроуніверситет хоче 552,76 га

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: