У Житомирі пройшов публічний форум "Стеж за грошима" » Новини Житомира
 
 


У Житомирі пройшов публічний форум "Стеж за грошима"

Автор: news_maker від 27-08-2015, 09:36, переглядів: 1 079

У Житомирі пройшов публічний форум "Стеж за грошима"

Організатори заходу, а це представники руху "Чесно", поставили за мету привернути увагу до проблеми проведення чесних місцевих виборів у Житомирі. На Форум завітали депутати, представники політичних партій, виборчих штабів та активні громадяни. Присутні обговорювали питання політичної відповідальності, прозорості фінансування партій, розмовляли про вимоги до партій і кандидатів з боку виборців.

Зокрема житомирянина Ігоря Скоропада зацікавила проблема політичної реклами, адже в Законі про вибори чітко прописана дата, з якої починається рекламна компанія:

"Але, наскільки я бачу власними очима, розміщуються плакати з написами певних партій. З якого моменту я можу це враховувати і задавати питання тому кандидату, партії: "Це у вас політична реклама, скільки ви використовуєте коштів, як ви їх будете рахувати: з п’ятого вересня чи, наприклад, протягом шістдесяти днів?"

Керівник руху "Чесно" Андрій Круглашов відповів, що одним із інструментів контролю є пропозиція "полювати" на рекламу. Громадянин може сфотографувати рекламний щит і надіслати світлину на сайт руху:

"Фотографувати можна, щоби потім не казали: "Цього не було". Звіти за рекламу будуть йти з початку компанії. Так працює Закон: це виборча інформація, а до цього невиборча. У даних вузьких рамках ми, громада, можемо зафіксувати те, що робиться в офіційно виборчий період і подивитись, чи не забули про ці бігборди в звітах. Діє принцип: ми стежимо і правда спливе".

Зазначимо, що в рамках Форуму "Стеж за грошима" були висунуті дві пропозиції до партій і кандидатів. Перша – до першого жовтня оприлюднити декларації про доходи за 2014 рік кандидатів у депутати. Друга – до двадцятого жовтня висвітлити проміжні звіти про виборчі витрати. Організатори форуму наголошують, що відкритість джерел фінансування – це механізм, який дозволить обирати, власне, свого представника у Раді, а не представників олігархів, які виступають спонсорами виборчої кампанії. Адже депутат, який йшов до Ради за кошти прихованого благодійника, поставить на перше місце інтереси олігарха, а не співгромадян.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: