Рятувальники та лісники Житомирщини продовжують ліквідовувати пожежі в екосистемах » Новини Житомира
 
 


Рятувальники та лісники Житомирщини продовжують ліквідовувати пожежі в екосистемах

Автор: news_maker від 3-09-2015, 16:51, переглядів: 1 354

Рятувальники та лісники Житомирщини продовжують ліквідовувати пожежі в екосистемах

За минулу добу рятувальниками спільно з лісниками Житомирщини ліквідовано 25 пожеж сухої трави. Найбільша кількість загорань (7) виникло в Коростенському районі.

Зокрема, 2 вересня о 19:50 до служби порятунку «101» Коростенського району надійшло повідомлення про займання сухої трави в с. Берестовець.

Прибулі на місце події вогнеборці встановили, що пожежа виникла на відкритій території населеного пункту. Силами рятувальників о 21:30 загорання було ліквідовано. Також працівники ДСНС не допустили поширення полум’я до житлових будинків (орієнтована відстань близько 300-400м) та лісового масиву (0,5км). Проте вогонь знищив 3 га сухої рослинності.

Попередньо, займання сталось через необережне поводження з вогнем. Усі обставини події наразі встановлюються.

Останнім часом від мешканців Житомирщини постійно надходять скарги щодо сильної задимленості. Заступник начальника управління полковник служби цивільного захисту Олег Держанівський пояснює це тим, що вже тривалий час на території області утримується спекотна безвітряна погода, що призводить до збільшення кількості пожеж, особливо в екосистемах (за минулу добу 31 пожежа).Складна ситуація і в сусідніх з Житомирською областях: Рівненській та Київській. Продукти горіння (дим) від цих пожеж у більшій кількості накопичуються у повітрі, створюють задимленість та певний дискомфорт для мешканців міста та області.

Щоденно у стані постійної готовності перебуває близько 230 чоловік особового складу ДСНС та понад 60 одиниць техніки.

Також він радить менше знаходитися на відкритому повітрі та частіше робити вологе прибирання, вживати збільшену кількість води та безалкогольних напоїв.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: