СБУ заочно оголосила про підозру трьом мешканцям Житомирщини » Новини Житомира
 
 


СБУ заочно оголосила про підозру трьом мешканцям Житомирщини

Автор: news_maker від 9-09-2015, 18:11, переглядів: 1 144

СБУ заочно оголосила про підозру трьом мешканцям Житомирщини

Трьом мешканцям Житомирщини, які воюють на боці терористів «ДНР», заочно оголошено про підозру. Співробітниками Управління СБ України в Житомирській області у рамках кримінальних проваджень проведено санкціоновані обшуки за місцем їх проживання. Вилучено предмети і документи, що підтверджують їхню вину, а також наркотики та більше ніж 45 кілограмів бурштину.

Пройшовши вишкіл у центрах підготовки на тимчасово окупованій території України, двоє жителів Житомирщини (батько й син) наприкінці весни минулого року за власною ініціативою вступили до терористичного угруповання. Вони брали участь у бойових діях на боці бойовиків, дослужившись до командира та заступника командира одного з терористичних угруповань «ДНР». Документально підтверджено безпосереднє керівництво одного із них обстрілами позицій сил АТО, у т.ч. у Донецькому аеропорту. Паралельно вони займалися вербуванням бойовиків.

Інший мешканець Житомирщини ще у минулому році брав безпосередню участь у блокуванні та захопленні військових частин, адміністративних будівель правоохоронних структур і органів державної влади в Донецькій області. Встановлена його причетність до незаконного позбавлення волі і утримання правоохоронців та військовослужбовців сил АТО, переслідування патріотично налаштованих місцевих мешканців і журналістів. На сьогодні він обіймає керівну посаду в одному із збройних угруповань терористів «ДНР».

Наразі зловмисникам заочно повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 258-3 (участь у терористичній організації та сприяння її діяльності) та ч. 2 ст. 260 (участь у діяльності не передбаченого законом збройного формування) Кримінального кодексу України.

Вирішується питання щодо накладення арешту на рухоме та нерухоме майно, що належить підозрюваним на права власності (квартири, будинки, автомобілі, земельні ділянки тощо).

У рамках глави 24-1 Кримінального процесуального кодексу України матеріали кримінальних проваджень готуються для направлення до суду.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: