Африканська чума свиней змушує вживати радикальних заходів » Новини Житомира
 
 


Африканська чума свиней змушує вживати радикальних заходів

Автор: news_maker від 16-09-2015, 14:14, переглядів: 1 150

Африканська чума свиней змушує вживати радикальних заходів

Вкрай напружена ситуація з розповсюдженням африканської чуми свиней на території України змушує користувачів мисливських угідь вживати радикальних заходів, аби не допустити її поширення на нові території.

Про це йшла мова на нараді з користувачами мисливських угідь, проведеній в Житомирському обласному управлінні лісового та мисливського господарства за участю лісівників, представників управління ветеринарної медицини в Житомирській області, управління екології та природних ресурсів Житомирської обласної державної адміністрації та державної екологічної інспекції в Житомирській області.

З початку року на території України зафіксовано 19 випадків африканської чуми диких та свійських свиней. Це захворювання реєструвалось в п'яти областях: Чернігівській, Київській, Сумській Рівненській та Житомирській. На підставі протоколу засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Кабінеті Міністрів України, на виконання вимоги Держлісагентства України Житомирське обласне управління лісового та мисливського господарства зобов’язало користувачів мисливських угідь області провести депопуляцію дикого кабана.

При цьому фахівці зауважують: проведення облав на дикого кабана призведе до його масової, хаотичної міграції, що в свою чергу, у разі захворювання на африканську чуму свиней, спричинить до поширення цього небезпечного захворювання на інші території області та за її межі. Тому проведення облав слід мінімізувати. Аби унеможливити переміщення дикого кабана на інші території, управління лісового та мисливського господарства зобов’язало користувачів мисливських угідь області залучати до проведення заходів з депопуляції виключно осіб, уповноважених на охорону мисливських угідь: єгерську службу, лісову охорону, мисливствознавців та представників ветеринарної медицини.

Відстріл дикого кабана проводити лише в місцях його підгодівлі з використанням спостережних веж та "з підходу" на кормових полях, інформує прес-служба обласного управління лісового та мисливського господарства.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: