Депутати Чуднівської райради проти віднесення району до територіальної одиниці з центром у Бердичеві » Новини Житомира
 
 


Депутати Чуднівської райради проти віднесення району до територіальної одиниці з центром у Бердичеві

Автор: news_maker від 22-09-2015, 09:46, переглядів: 1 497

Депутати Чуднівської райради проти віднесення району до територіальної одиниці з центром у Бердичеві

Сесія Чуднівської районної ради розглянула питання реформування територіально-адміністративного устрою України та добровільного об'єднання територіальних громад, зокрема, про утворення районів і визначення районних центрів. Як відомо, відповідно до діючого проекту, в Житомирській області має бути створено всього чотири мега-райони, у кожному з яких кількість жителів становитиме щонайменше триста тисяч осіб. Виступаючи проти такого укрупнення, яке може привести до занепаду віддалених сіл, та вважаючи необґрунтованими наміри щодо віднесення до Бердичівської адміністративної одиниці Чуднівського, а також сусідніх Любарського й Романівського районів, депутати Чуднівської райради обговорили свій можливий варіант формування одного єдиного територіального утворення у межах цих трьох сільських районів із центром у місті Чуднові.

"Об'єднання сільських районів потрібно робити навколо сільського району, де є інфраструктура доріг, де люди мають сусідські відносини. Це дасть змогу розвиватися селам. У нас склалась певна територія агроформувань, які працюють на землях Чуднівського, Любарського та Романівського районів, забезпечуючи людей роботою і відраховуючи кошти у бюджет", – зазначив голова районної ради Валерій Копчик.

Об'єднання Чуднівського, Любарського та Романівського районів не лише відповідатиме спільним історичним, географічним, культурно-економічним та інфраструктурним критеріям, а й якісно забезпечуватиме медичні потреби населення, вважає депутат обласної ради, завідувач хірургічним відділенням Чуднівської рай лікарні, заслужений лікар України Богдан Сметанюк.
"У Чуднівській райлікарні є спеціалісти хірургічного профілю, у Романівській – терапевтичного, а в Любарській – чудові дитяче та інфекційне відділення. Якщо об'єднати територіально три райони, то можна буде створити територіально-медичне об*єднання".
Пропозиції щодо ймовірного об’єднання трьох районів Чуднівського, Любарського та Романівського у єдину територіальну громаду депутати Чуднівської райради висловили у відповідному зверненні до Президента, Прем'єр-міністра та Верховної ради України, а також обласної ради й облдержадміністрації. Варто наголосити, що з такою ж пропозицією до цих владних структур раніше звертались і депутати Романівської районної ради.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: