В Житомирській міській раді імітують обговорення генерального плану, який нікому не показують » Новини Житомира
 
 


В Житомирській міській раді імітують обговорення генерального плану, який нікому не показують

Автор: news_maker від 9-08-2012, 15:02, переглядів: 2 542

В Житомирській міській раді імітують обговорення генерального плану, який нікому не показують

9 серпня 2012 року, об 11:00 в залі засідань Житомирської міської ради відбудеться псевдо-громадське слухання щодо розгляду проекту генерального плану міста Житомира.

З документів генерального плану можна побачити чий будинок підлягає знесенню, замість якого скверу в центрі міста виросте новий торговельний центр, які межі міста будуть розпродані та розкрадені.

Саме через таку вагомість даного документу міська влада намагається приховати генеральний план міста від ока громадськості.

Не хочеться показувати, але процедура передбачає! Виключно через цю прокляту процедуру міська рада розпочала фарс під назвою «Обговорення змін до генплану».

Фарс полягає в тому, що конструктивно не можна обговорювати те чого ніхто не бачив.

25 червня 2012 року на сайті Житомирської міської ради було опубліковано оголошення про те, що Відповідно до рішення міськвиконкому до 21 липня 2012 року триває прийом пропозицій громадськості до проекту генерального плану міста Житомира ( http://www.zt-rada.gov.ua/news/p2342)

Але ж де можна побачити ті зміни та хоча б існуючий генплан? Як стверджують в своєму тексті «шефи міста»: «матеріали проекту генерального плану міста розміщені на сайті міської ради у розділі «Документи – Генеральний план» (http://zt-rada.gov.ua/pages/p556) .»

Інформація в розділі Генеральний план міста Житомир на сайті міськради є достатньо вичерпною - 2 зображення! Дві мізерні картинки які навіть неможливо збільшити до рівня, щоб прочитати текст! (http://zt-rada.gov.ua/pages/p556)

Активісти Демократичного альянсу подали запит з проханням надати основну містобудівну документацію діючого Генерального плану міста Житомира, а також зміни та пропозиції, щодо змін Генерального плану міста Житомира, але у відповідь отримали все ті ж 2 мізерні картинки. В своїй відповіді виконавчий комітет стверджує, що надіслані зображення є матеріалами основної містобудівної документації генерального плану міста - проектний план використання територій (основні креслення) та проектні пропозиції щодо нового генерального плану міста.

Як зазначає голова політичної партії «Демократичний Альянс» – Дмитро Ткачук: «Генеральний план – це великий обсяг документів з детальним та чітким описом. Натомість, сьогодні громаді пропонують підписати документ, що вона ознайомлена з генеральним планом і дати свою згоду на його впровадження навіть не показуючи цих документів. Подібна зухвалість лише взайве демонструє зверхність влади, та нікчемну оцінку нею мешканців міста, яких просто тримають за безмозких істот. «

Ці два факти свідчать про умисне унеможливлення Житомирської міськрадою ознайомлення громадян міста Житомир з основною містобудівною документацією Генерального плану міста Житомира та запланованими змінами до нього.

«Успішно, без зайвих коментарів, міська влада прийняла всі псевдо пропозиції і тепер розігрує цирк з його обговорення. Нам пропонують обговорити 2 картинки та послухати кілька пафосних промов про покращення життя і називають це громадським слуханням. Ухвалення генплану без його оприлюднення неприпустиме.», - додає Дмитро Ткачук.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: