У Житомирі проходить виставка «Ярмарок енергоефективності» » Новини Житомира
 
 


У Житомирі проходить виставка «Ярмарок енергоефективності»

Автор: news_maker від 24-09-2015, 16:44, переглядів: 1 613

У Житомирі проходить виставка «Ярмарок енергоефективності»

24 вересня, на майдані ім. С.П. Корольова у Житомирі проходить виставка «Ярмарок енергоефективності».

У рамках Тижнів Німеччини в Україні департамент економічного розвитку міської ради спільно з Житомирським регіональним відділенням ВАОМС Асоціації міст України та проектом українсько-німецького міжнародного співробітництва GIZ «Енергоефективність у громадах» організували виставку-ярмарок з метою донесення до жителів міста важливість питання енергозбереження та енергоефективності.

Представники компаній презентують енергоефективні рішення та технології для приватних й багатоповерхових будинків.

Заступник директора департаменту економічного розвитку міської ради Борис Пахолок переконаний: найбільша економія споживання енергоресурсів лежить в площині кінцевого споживача, яким є населення.

«Для того, щоб досягти якісної енергонезалежності в місті, ми маємо навчити споживача економити енергоресурси та стимулювати його скорочувати споживання енергоресурсів у своєму помешканню», - говорить він.

Дмитро Марусич, консультант проекту «Енергоефективність у громадах», що виконується GIZ, зазначає: фахівці проекту GIZ приїхали з просвітницькою програмою та мають намір поділитися реалізованими проектами в Житомирі.

«В Житомирській області вже було реалізовано ряд проектів, - говорить експерт. - Влітку в Житомирі завершено глибоку термомодернізацію дитячого садочку №63. До реалізації цього проекту долучилися німецькі фахівці з енергоефективного будівництва, використовувалися якісні матеріали. Думаю, це гарний досвід для міста та потужний крок в напрямку утеплення всієї бюджетної сфери».

Як розважальний елемент для молоді, Дмитро Марусич презентує велосипед з підключеним до нього телевізором, який від крутіння педалей починає працювати. « Ми даємо зрозуміти дитині, яка сідає за велосипед і починає крутити педалі, що енергія дійсно багато коштує, особливо, коли ти сам її виробляєш».

Питання енергозбереження та енергоефективності на сьогодні є вкрай актуальним для України. Борис Пахолюк зазначив, що на сьогодні існує державна підтримка населення та ОСББ за програмами енергозбереження.

«Державна програма передбачає фінансову підтримку населення в прагненнях до енергоефективних заходах. Так держава компенсує від 30 до 70 % суми кредиту на енергоефективні заходи - утеплення стін, заміна вікон, встановлення лічильників, встановлення сонячних панелей, геліосистем, заміна старих типів освітлення на енергоефективні. Важливо, щоб цією програмою скористалися ОСББ», - зазначив Б. Пахолюк.

Наразі у Житомирі жодне ОСББ ще не скористалося кредитними програмами з енергоефективності, які пропонують фінансові установи.

Організатори заходу наголошують: мешканці міста мають навчитися економити енергоресурси вдома та почати розумно впроваджувати енергоефективні заходи.

У Житомирі проходить виставка «Ярмарок енергоефективності»
У Житомирі проходить виставка «Ярмарок енергоефективності»
У Житомирі проходить виставка «Ярмарок енергоефективності»
У Житомирі проходить виставка «Ярмарок енергоефективності»
У Житомирі проходить виставка «Ярмарок енергоефективності»

Категорія: Новини / Фото

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: