На ремонт греблі виділено 10 млн. грн. з державного бюджету » Новини Житомира
 
 


На ремонт греблі виділено 10 млн. грн. з державного бюджету

Автор: news_maker від 9-08-2012, 20:16, переглядів: 2 721

На ремонт греблі виділено 10 млн. грн. з державного бюджету

Відповідно до Розпорядження Кабінету Міністрів України від 25 липня 2012 р. №533-р виділено для капітального ремонту греблі на р.Тетерів у м.Житомирі 10000 тис.грн.

Гребля, що була споруджена у 1962-1965 роках, чекала на ремонт з 1997 року. Саме тоді, після проведеного водолазного обстеження та наданих висновків науково-дослідного інституту, був розроблений робочий проект «Капітальний ремонт водопідйомної греблі на р.Тетерів у м.Житомирі». Кошторисна вартість будівельних робіт в цінах 1997 року становила 1508,232 тис.грн.

Неодноразово піднімалося питання про виділення коштів з державного бюджету на виконання ремонтних робіт. Було виділено 800,0 тис.грн., що не дозволило завершити весь комплекс робіт, хоча кошти були освоєні в повному обсязі.

Як поінформувала начальник управління капітального будівництва міської ради Алла Корж, окремі роботи на греблі, по мірі можливості, фінансуються з міського бюджету. Так, здійснено реконструкцію донного водовипуску на суму 89,0 тис.грн., періодично проводиться підводне обстеження греблі, відкоригована проектно-кошторисна документація, виконані роботи з підсилення правобережного устою та ремонту і монтажу підйомного механізму водогону споруди греблі.

Протягом 2000-2011 років облдержадміністрація неодноразово зверталась до Президента України, Прем’єр-міністра України, Міністерства надзвичайних ситуацій України з проханням продовжити фінансування ремонтних робіт. Вирішити питання ремонту греблі за кошти обласного та міського бюджету не було можливим. І ось, наприкінці липня 2012 року з державного бюджету виділено 10 млн.грн. на капітальний ремонт греблі на р.Тетерів у м. Житомирі.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: