Скоро «народний» МРТ запрацює в Житомирі » Новини Житомира
 
 


Скоро «народний» МРТ запрацює в Житомирі

Автор: news_maker від 29-09-2015, 17:46, переглядів: 1 565

Скоро «народний» МРТ запрацює в Житомирі

В кінці вересня в управлінні охорони здоров’я облдержадміністрації відбулося засідання комісії з питань охорони здоров’я та оздоровлення громадської ради при ОДА.

Йшлося про проведення тендерних торгів щодо закупівель для області медичного обладнання, медикаментів та засобів медичного призначення. Завдяки співпраці УОЗ ОДА та органів влади до кінця року на базі обласної клінічної лікарні ім. О.Ф. Гербачевського відкриється відділення для населення, яке постраждало внаслідок аварії на ЧАЕС.

Виступаючи на засіданні, Олександр Торбас зазначив: «На часі - вирішення ще одного надзвичайно важливого для області питання – розміщення апарата МРТ, який незабаром буде доставлено у Житомир. Впродовж року разом з вами та за підтримки органів влади подолали бюрократичний опір та паперову заметіль, виграли тендерні бої та відбили атаки численних перевірок. Ми разом з вами зробили велику справу – придбали для жителів області апарат МРТ фірми «Philips», який зараз виготовлюється у Нідерландах. Приблизно через два місяці він прибуде до Житомира. Але цю справу нам потрібно довести до логічного завершення».

Учасники зібрання обговорили місце, де можна розмістити МРТ. Цілком закономірно, аби він був розташований в обласній клінічній лікарні ім.О.Ф.Гербачевського у приміщенні, яке орендує ТОВ «МДЦ Експерт-Житомир» і де вже функціонує «комерційний» апарат МРТ. Але поступитися «народному» апарату МРТ він не бажає. І вихід має бути знайдено у найкоротший термін, адже апарат МРТ, який незабаром доставлять у Житомир, не може зберігатися у вигляді вантажу десь на складі, а має бути установлений відповідно до усіх необхідних і чітких вимог, починаючи із екрана Фарадея, на якому він буде встановлений. Нині ж «комерційний» апарат працює у приміщенні й на екрані Фарадея, які є власністю обласної клінічної лікарні. Тож необхідно дирекції «Експерт» звільнити приміщення і на підставі нової угоди знайти чи побудувати собі нове приміщення.

Це цілком нормальна практика, коли поряд можуть співіснувати заклади різних форм власності для громадян із різними статками. Головне, аби ці питання вирішувалися цивілізовано та у правовому полі. До того ж, зі слів Олександра Торбаса, УОЗ розглядало інші варіанти, зокрема, розмістити МРТ на базі обласного медичного консультативно-діагностичного центру у м. Житомирі. Втім, голландські виробники МРТ, які нещодавно відвідали Житомир і на місці вивчали дане питання, не погодили такий варіант, оскільки це приміщення має ліфтову шахту, що суперечить технологічним вимогам щодо користування даним апаратом.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: