У Житомирі сумніваються в можливості забезпечити заробітною платою освітян і медичних працівників » Новини Житомира
 
 


У Житомирі сумніваються в можливості забезпечити заробітною платою освітян і медичних працівників

Автор: news_maker від 23-10-2015, 13:48, переглядів: 1 039

У Житомирі сумніваються в можливості забезпечити заробітною платою освітян і медичних працівників

Недостатність коштів на зарплату сягає майже 70 мільйонів гривень. Про це на розширеному засіданні колегії департаменту фінансів облдержадміністрації сказав керівник департаменту бюджету та фінансів міської ради Сергій Гаращук: "Ситуація не нова, причини відомі. Всі ми знаємо, що норматив бюджетної забезпеченості у 2011 році як просів, так з того часу ми й маємо ці проблеми. П'ятий рік ми мучимося і якщо нас не почує вище керівництво, будемо мучитися і в наступному році. Ми це вже бачимо по показниках, доведених Міністерством фінансів".

На сьогодні ведеться робота по вишукуванню резервів, можливій економії, каже Сергій Гаращук, але покрити всю суму недостатності власними силами не вдасться: "Бачимо, що будуть певні кошти зекономлені по енергоносіях по освіті і, можливо, по охороні здоров'я. Якщо буде тепла погода, мільйонів 5-7 буде зекономлено. І якщо не виплачувати в цьому році другу половину заробітної плати за грудень, перенести на січень, це 17,5 мільйона гривень, однак, все одно у нас близько 50 мільйонів ціна питання і проблема не вирішується. І без допомоги держави ми в цьому питанні самостійно не вийдемо".

В свою чергу очільник Головного управління Державної казначейської служби України в Житомирській області Петро Чорний висловив переконання, що ситуація в цілому контрольована, просто необхідна воля для серйозних рішень: "В робочій зустрічі говорили з Сергієм Петровичем, які у них сьогодні вільні залишки і все інше. Достатньо, щоб покрити борги по зарплаті і ще більші суми використати на ті капітальні видатки, які хочуть сьогодні направляти депутати. Але економією сьогодні треба серйозно займатися", – зазначив Петро Чорний.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: