У Житомирі представники громадянської мережі "Опора" розповіли про порушення на виборах » Новини Житомира
 
 


У Житомирі представники громадянської мережі "Опора" розповіли про порушення на виборах

Автор: news_maker від 26-10-2015, 19:15, переглядів: 1 047

У Житомирі представники громадянської мережі "Опора" розповіли про порушення на виборах

За словами координатора "Опори" на Житомирщині Жанни Чмут, 25 жовтня в області було задокументовано 38 порушень виборчого законодавства. Однак всі вони є не настільки серйозними, щоб визнати вибори недійсними хоча б на одній з дільниць.

Проте мали місце грубі порушення в оформленні виборчих бюлетенів. Зокрема, масово були допущені помилки в назвах партій, прізвищах, іменах та по-батькові кандидатів: "Це і Коростишівський район – село Здвижка, і Радомишльський район – село Біла Криниця. Навіть у Житомирі до Богунської райради двічі надруковано в бюлетенях кандидата від "Нової держави". Три територіальні виборчі округи в Новоград-Волинському районі – там була допущена помилка в бюлетенях по виборах кандидатів до обласної ради. Всі ці грубі порушення стосовно елементарних правил затвердження макету призвели до того, що деякі територіально-виборчі комісії будуть приймати рішення на рахунок можливості визнання виборів такими, що не відбулися".

У день голосування було зафіксовано факти підвозу та підкупу виборців, одну спробу вкидання бюлетенів, а також – типові порушення, які повторюються від виборів до виборів. Крім того, партії почали шукати способи влаштувати собі прихований піар навіть після завершення агітаційної кампанії: "Серед них – голосування поза межами виборчої кабінки; видача бюлетенів людині, яка не пред’явила паспорт; агітація в день виборів: закрита, прикрита і відкрита. Тобто ми бачили борди із символікою партії і без неї. Маються на увазі борди, які не містять закликів голосувати чи не голосувати за ту чи іншу політ силу. Однак із кольорової гамми чи певних графічних зображень виборцю стає зрозуміло, яка саме партія повісила цей борд чи, скажімо, цитує того чи іншого класика. Ну, наразі ми збираємося спостерігати за цими такими прихованими агітаційними маніпуляціями свідомістю виборців".

Жанна Чмут відмітила, що на цих виборах надзвичайно ефективно спрацювали правоохоронці. За її словами, на кожен виклик спостерігачів "Опори" наряд міліції прибував надзвичайно швидко. Більше того – правоохоронці самостійно відслідковували інформацію про порушення, яка з'являлася на сайті мережі "Опора", і реагували на них, навіть без офіційного виклику на місце події.

Категорія: Новини / Відео

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: