У Романівському районі чоловік продав міліціонерам 5 кілограмів ртуті » Новини Житомира
 
 


У Романівському районі чоловік продав міліціонерам 5 кілограмів ртуті

Автор: news_maker від 14-08-2012, 21:14, переглядів: 2 139

У Романівському районі чоловік продав міліціонерам 5 кілограмів ртуті

Оперативники Управління карного розшуку УМВС України в Житомирській області напередодні затримали 53-річного жителя Романівського району, який продав 5 кг ртуті. Небезпечний товар чоловік оцінив у 3 тисячі доларів США, інформує СЗГ УМВС України в області.

Зустріч продавця з клієнтом було призначено у безлюдному місці на околиці смт. Романова. А покупцями стали оперативники карного розшуку, які, отримавши інформацію про те, що у районі з’явилася особа, яка шукає можливість збути велику кількість ртуті, вирішили зупинити такі дії і попередити можливу біду.

Як розповів начальник Управління карного розшуку УМВС Віктор Бугира, угоду про продаж було призначено на 13 серпня у безлюдному місці, подалі навіть від випадкових перехожих.

Після передачі грошей та ртуті, яка зберігалась у герметично запаяній металевій ємності, працівники міліції затримали продавця, він виявився 53-річним жителем Романівського району.

Чоловік, пояснюючи свої дії, слізно розповідав, що не знає, яку небезпеку може становити ця речовина у недобрих руках, і мав на меті лише підзаробити. За його словами, за виручені кошти він збирався надати собі більш пристойного вигляду. Окрім того, частину грошей збирався віддати спільникові.

Наразі працівники міліції затримали обох підозрюваних. Безпосередній продавець ртуті раніше неодноразово судимий за злочини, пов’язані з незаконним обігом зброї, наркотиків та крадіжки. Його напарник, 52-річний житель Романівського району, веде асоціальний спосіб життя.

Ртуть у герметичній ємності направлено на відповідне дослідження. Витоку речовини не виявлено.

Наразі працівники міліції з’ясовують, яким чином небезпечна речовина потрапила до рук затриманих. Вирішується питання про порушення кримінальної справи за ч. 1 ст. 321 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту або збут отруйних чи сильнодіючих речовин або отруйних чи сильнодіючих лікарських засобів) Кримінального кодексу України.

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: