Заступник Міністра охорони здоров’я України з робочим візитом перебував у Житомирі » Новини Житомира
 
 


Заступник Міністра охорони здоров’я України з робочим візитом перебував у Житомирі

Автор: news_maker від 31-10-2015, 14:45, переглядів: 1 555

Заступник Міністра охорони здоров’я України з робочим візитом перебував у Житомирі

30 жовтня заступник Міністра охорони здоров'я України Віктор Шафранський відвідав Житомирську область. Під час робочої поїздки Віктор Шафранський у супроводі начальника управління охорони здоров’я облдержадміністрації Олександра Торбаса відвідали обласний перинатальний центр та центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

За словами головного лікаря обласного перинатального центру Юрія Вайсберга, центр є одним з перших родопомічних закладів України, в якому впроваджуються сучасні перинатальні технології, що ґрунтуються на принципах доказової медицини відповідно до рекомендацій ВООЗ.

Заступник міністра високо оцінив роботу обласного перинатального центру, який є взірцем регіоналізації надання перинатальної допомоги. Віктор Шафранський висловив позицію МОЗ щодо подальшої оптимізації мережі пологових відділень та створення в Україні структурованої системи надання перинатальної допомоги.

Зі слів президента Асоціації неонатологів України, доктора медичних наук, професора Тетяни Знаменської, Житомирський обласний перинатальний центр має всі підстави для створення всеукраїнського тренінгового центру для лікарів-гінекологів, лікарів-неонатологів та акушерів. Високо оцінив роботу житомирських колег й головний позаштатний спеціаліст МОЗ України з акушерства та гінекології, доктор медичних наук, професор В’ячеслав Камінський.

Головний лікар КУ «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Житомирської облради Анатолій Сова ознайомив Віктора Шафранського з роботою диспетчерського пункту, станом проведення ремонтних робіт у приміщеннях, у яких буде розміщено сучасну диспетчерську службу з відповідним серверним обладнанням.

Посадовець також взяв участь у засіданні колегії управління охорони здоров’я облдержадміністрації, де зазначив, що в області доволі позитивно відбувається розмежування первинної та вторинної ланок надання медичної допомоги. Наразі на Житомирщині діє 21 центр ПМСД, який надає 64% медичної допомоги жителям області. Заступник Міністра акцентував увагу на еволюційному розвитку даного процесу, який ні в якому разі не може мати зворотної ходи, а також на якості надання медичних послуг, адже громадяни оцінюватимуть роботу медиків не за кількістю лікувальних закладів та нормативних актів, а саме за якістю роботи медичних працівників.

Під час засідання обговорили питання регіоналізації в області надання хірургічної допомоги та розглянули питання додержання вимог антикорупційного законодавства медичною громадою області.

Заступник Міністра охорони здоров’я України з робочим візитом перебував у Житомирі

Категорія: Новини

Афіша фільмів на KINOafisha.ua.
Повна картина найважливіших новин в Україні та світі на http://ukr.net. TVgid.ua - телепрограма он-лайн.
Купити авто Nissan.

Є що додати? Чекаємо на Вашу думку в коментарях: